Один з викрадачів луцьких майнерів – кримінальний авторитет (фото, оновлено)

Четвер, 05 квітня 2018, 20:50

На Волині затримали ще одного підозрюваного у кримінальному провадженні про викрадення двох людей у Луцьку.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Волині.

Як відомо, група зловмисників, серед яких і такі, які раніше притягувалися до кримінальної відповідальності, 16 березня викрали двох лучан та завезли їх у село Забороль Луцького району, де замкнули у підвалі. Потерпілих били молотком та битою, відібрали гроші, ювелірні прикраси, телефони і навіть погрожували вбити. Таким чином, викрадачі вимагали передати їм автомобіль, квартиру, грошові коштів у сумі 5000 доларів США та "ферму біткоїнів". Звільнили викрадених чоловіків правоохоронці увечері 17 березня.

Чотирьох нападників було одразу затримано, оголошено їм про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 146, ч. 2 ст. 289, ч. 2 ст. 187, ч. 3 ст. 189, ч. 2 ст. 185 КК України, та взято під варту.

Учора ж затримано ще одного підозрюваного у цих злочинах – 47-річного "положенца" – кримінального "авторитета", звільненого з місць позбавлення волі наприкінці 2015 року за "Законом Савченко". За інформацією сектору комунікації поліції Волинської області, йдеться про місцевого "авторитета" на прізвисько "Алєня".

Зауважимо, що чоловік до цього був неодноразово судимий та понад 20 років відбував покарання у місцях несвободи. Наразі йому оголошено про підозру. Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у виді тримання під вартою.