У "CITY PARK" створюють нову експозицію (фото)

Середа, 04 квітня 2018, 17:59

Невдовзі лучани зможуть помилуватися та зробити фото в галереї вуличного мистецтва "4/8 Gallery", що на території "City Park".

Так, із 3 квітня створювати нову експозицію під назвою "Різновид" приїхали столичні художники В'ячеслав Шум та Анастасія Меркулова.

Стріт-артер Андрій Присяжнюк розповів, що "РІЗНОВИД" – це поєднання, інтерпретація двох різних бачень, видів, підходів до мистецтва в одну спільну композицію для праці з простором галереї 4/8. В основі проекту лежать перші букви із псевдонімів художників, а саме – чотири літери "ШУ-КУ", з подальшою їхньою інтерпретацією та аналізом візуального образу.

В'ячеслав Шум, Анастасія Меркулова, Андрій Присяжнюк та маленький поціновувач мистецтва

"Два художники, кожен із своїм баченням, реагуючи по-різному на простір галереї 4/8, об'єднуються для створення спільної експозиції – рефлексії один на одного, поєднуючи при цьому індивідуальні види мистецьких практик. Таким чином галерейний простір поділений між двома різними особистостями, які, переливаючись, синергічно доповнюють один одного", – додав Андрій Присяжнюк, розповідаючи про концепцію задуму експозиції.

Самі ж автори проекту В'ячеслав та Анастасія під музичний супровід натхненно працюють і встигають розповідати про майбутній витвір.

Художники В'ячеслав Шум та Анастасія Меркулова

"Я малюю шрифтове графіті з використанням персонажів, а Настя – більш абстрактні штуки. Тобто по формі вона повторює мої букви, але у своїй стилістиці. Ось так ми поєднуємо два стилі", – зауважив В'ячеслав.

Як виявилося, у дуеті художники малюють вже три роки і вже встигли створили чимало муралів у столиці.

"Ми малювали вчора, сьогодні, сподіваємося, що завтра вже закінчимо і п'ятниця-субота будуть для нас вихідними, адже хочемо ще трошки відпочити", – додала Анастасія.

Створити нову експозицію столичних художників запросив Андрій Присяжнюк, однак додав, що сторінці 4/8 у Фейсбуці нині формують анкету і талановиті люди могтимуть подавати свої заявки на участь та ставати авторами наступних малюнків у галереї вуличного мистецтва.