Поділитись:

"Федерація футболу Волині припиняє своє існування", – Віталій Кварцяний

Середа, 16 березня 2016, 14:57

Федерація футболу Волинської області припиняє свою діяльність – таким є висновок інтерв'ю голови ФФВ Віталія Кварцяного. Причиною цього назвали рекетирські дії управління державної фіскальної служби у Волинській області.

Про це інформує прес-служба футбольного клубу.

– Віталію Володимировичу, обласна федерація футболу зробила багато хороших справ, але нині її подальша робота під загрозою...

– Так! Можу сказати тільки позитивні слова про роботу апарату ФФВ, адже збільшилася кількість дитячих команд, які беруть участь в змаганнях під егідою федерації - з 28 до 67. Ми охопили всю область, чимало регіонів раніше не брали участь в змаганнях. Ми динамічно розвивали всі напрями роботи ФФВ і можна тільки подякувати всім працівникам, які часто тільки на ентузіазмі підтримували футбольний дух в області, виявляли й реалізовували ініціативу, професійно працювали.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: УЛЬТРАС "ВОЛИНІ " ПРОСЯТЬ ПАЛИЦЮ ВРЯТУВАТИ КЛУБ

За два останні роки федерація заплатила всі необхідні податки і збори. Так, інколи робили це невчасно. Але мали поважну причину – ми громадська організація, не можемо бути бізнес-структурою. Тому ми розраховуємо в діяльності на кошти з внесків і допомогу спонсорів. Але заявкові внески команд-учасниць змагань не становлять вагому статтю доходів. Коли ми не мали коштів в федерації, зарплата, на жаль, затримувалася. Відповідно, не сплачувалися податки із неї. Ми пояснювали податківцям ситуацію і казали, що ФФВ – громадська організація, яка тримається на свідомості фанатів своєї справи. Федерація - не шахта, не банк, не газодобувна вишка... Ми не можемо платити наперед податки, як це чомусь робить вся країна. І ось в ці дні податкова висунула нам штрафи і пеню за колишні затримки у сплаті, сукупно – 22 тисячі гривень. Між іншим, ФК Волинь, який оштрафовано декілька разів санкціями, за два роки сплатив приблизно 40 мільйонів податків до бюджету.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "ВОЛИНЬ ПОЧНЕ З НУЛЯ", – ВІТАЛІЙ КВАРЦЯНИЙ

Якщо наша держава залишається настільки недолугою, то інакше, як рекетирськими дії фіскальної служби я назвати не можу. І навіть коли я сьогодні, як депутат Волинської обласної ради, вирішив особисто з'ясувати питання, то до керівництва фіскальної служби мене не допустили.

– Скільки ФФВ заплатила всього до бюджету?

– За два роки сума склала більше 280 тисяч гривень. Чесно кажучи, ми могли б спрямувати ці гроші на закупілю амуніції дитячим командам.

– Якою є підтримка дитячого футболу з боку обласної влади та ФФУ?

– Ми отримали з області 140 тисяч за рік і щомісячно 50 тисяч ФФУ. Але ці гроші ми не можемо спрямувати на оплату праці штату ФФВ, половина повинна йти на розвиток футболу в районах. Відповідно, питання – за рахунок чого ми можемо вчасно платити зарплату працівникам федерації?

– Виходить, що мало того, що дитячому футболу істотно не допомагають, то ще й штрафують організацію, яка сприяє проведенню дитячих змагань?

– Після отримання інформації про нарахування пені і штрафу, дякуючи податковій службі і "турботі" держави про дитячий футбол, я вирішив провести конференцію, на якій розпустимо ФФВ. Ми не будемо працювати, доки правила гри в фінансовій сфері настільки несправедливі стосовно фанатів футболу.

– Чи є розуміння ситуації в ФФУ?

– Там тільки спромоглися провести конгрес, поаплодувати і розїхатися задоволеними. Мільйони пропали в двох збанкрутілих банках і всім добре... Голову ж державної фіскальної служби Романа Насірова всі вболівальники бачили на телеекранах під час футбольних матчів – сидить у віп-ложі і посміхається... Як можна посміхатися, знаючи, що його фіскально-рекетирська організація забрала з Волині 40 мільйонів з клубу і 280 тисяч з федерації? Скільки можна було б зробити добрих справ для дітей та інших футбольних тем в області! То на додачу він ще й штрафує нас. Хотів би, щоб президент ФФУ спитав в Насірова, з яким настроєм він їсть і спить разом із "ненародними" депутатами і заблукалими міністрами? Мені дивно, але це все вже не смішно. Куди йдемо?! Чи зможе гра збірної України бути реально патріотичною та якісною, якщо у фундаменті (дитячий футбол і аматори) – ідіотизм та безвідповідальність.

Надрукувати
мітки:
коментарів