На тролейбусах луцького "Богдана" стоять українські двигуни (фото)

Понеділок, 02 квітня 2018, 13:54

У процесі виготовлення тролейбусів на Луцькому автозаводі "Богдан" використовуються двигуни лише вітчизняного походження.

Про це заявили в прес-службі корпорації.

У нові тролейбуси встановлюються двигуни виробництва харківського підприємства "Електроважмаш". Перші зразки цих комплектуючих виготовили ще минулого року, а зараз вони серійно встановлюються у нові тролейбуси "Богдан". Харківські двигуни пройшли сертифікацію, а випробування показали, що вони є кращими за попередні зразки за низкою характеристик.

Кооперація з "Електроважмашем" стала фінальною крапкою програми імпортозаміщення у тролейбусах "Богдан", яку реалізує Корпорація, та дозволила позбутися залежності від закордонних двигунів.

"Процес імпортозаміщення розпочався на підприємствах корпорації ще п'ять років тому і складався з великого переліку робіт з планування і подальшої реалізації відповідних заходів... Виготовлені минулого року двигуни стали завершальним етапом внутрішньоукраїнської кооперації підприємств автомобілебудівної галузі, яка сприяє розвитку регіональних економік. А це – відрахування у місцеві бюджети у вигляді податків, з яких у першу чергу і здійснюються соціальні виплати, фінансуються медицина та освіта", – наголосили в "Богдані".

Як наголосили в Корпорації, ця модель двигунів у Харкові раніше не виготовлялася, і на відпрацювання виробничого циклу "Електроважмашу" знадобився час. Як результат – минулого року завод випустив першу партію необхідних для вітчизняних тролейбусів двигунів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЛУЦЬКИЙ "БОГДАН МОТОРС" ПЕРЕЙШОВ НА УКРАЇНСЬКІ ЗАПЧАСТИНИ (ІНФОГРАФІКА)