Поділитись:

На волинську психлікарню хочуть виділити 3 мільйони гривень

Понеділок, 02 квітня 2018, 11:34
На волинську психлікарню хочуть виділити 3 мільйони гривень

Голова постійної комісії з питань бюджету, фінансів та цінової політики Ірина Вахович закликала колег звернути увагу на потреби Волинської обласної психіатричної лікарні №1.

Вона пропонує закласти в бюджеті видатки на добудову харчоблоку в сумі 640 тис. грн, 1,5 млн грн на ремонт даху четвертого блоку, а також 815 тис. грн на пральне та сушильне обладнання, – повідомляє прес-служба Волинської обласної ради.

Частина депутатів побували на об'єкті, аби краще зрозуміти ситуацію. Зокрема депутати покритикували працівників господарської частини лікарні. Проблема лікарняної пральні не тільки в старому обладнанні, а й в тому, що її стіни не бачили ремонту чи не з радянських років минулого століття.

Головний лікар Людмила Юрко наголосила, що минулого року робився акцент на ремонт корпусів, у яких перебувають хворі. Пральню будуть ремонтувати після того, коли отримають нове обладнання.

До слова, за рік в обласній психіатричній лікарні №1 лікується до 4 тисяч людей.

Голова бюджетної комісії Ірина Вахович пропонує збільшувати видатки на подібні медичні заклади, які не мають можливостей мати свої спецфонди.

Наразі завдяки залученю інвестора в обласній психіатричній лікарні №1 успішно впроваджуються заходи з енергозбереження. Тут встановлений сонячний колектор для підігріву гарячої води. Весь комплекс обігріває твердопалливна котельня.

На засіданні "бюджетної" комісії облради запропонували перевести усіх пацієнтів обласної психлікарні в Олиці у психіатричну лікарню № 1 у Луцьку. А замок залишити культурним центром і здавати в оренду. Однак медики запротестували щодо такого рішення.

Надрукувати
мітки:
коментарів