Поділитись:

На Волині знову фіксують кір у школярів

Понеділок, 02 квітня 2018, 10:42
На Волині знову фіксують кір у школярів

На Волині загострилася епідемічна ситуація із захворюваністю на кір. Щотижнево медики реєструють нові випадки, більшість із яких – серед дітей навчально-виховних закладів.

Про це повідомляє Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України.

Зокрема зареєстрували спалах кору серед учнів НВК-ЗОШ гімназії смт. Турійськ. Потягом 28-30.03.2018 року 11 осіб госпіталізували в інфекційні стаціонари області із діагнозом "Кір", стан дітей середньої важкості. В епідемічний процес залучено 5 класів гімназії. Серед хворих 73 % не щеплені відповідно до віку. Для уточнення діагнозу біоматеріал від хворих доставили у вірусологічну лабораторію обласного лабораторного центру. В однієї дитини діагноз підтвердили, інші дослідження тривають.

В навчальному закладі лікарі-епідеміологи проводить комплекс протиепідемічних заходів щодо запобігання поширення інфекції.

З початку 2018 року в області зареєстрували 48 випадків кору (Турійський район – 21, Луцький район та м. Ковель – по 5, Ківерцівський район – 4 випадки, Ковельський, Любомльський район – по 3, Горохівський район та м. Луцьк – по 2, Рожищенський, Камінь-Каширський райони, смт. Маневичі – по 1).

Серед хворих діти становлять понад 79 % (37 дітей). Наразі в епідемічний процес залучили п'ять загальноосвітніх навчальних закладів області. В установах проводяться профілактичні та протиепідемічні заходи для локалізації та ліквідації цих вогнищ.

На період ускладненої епідеміологічної ситуації з кору начальнику обласного управління освіти, науки та молоді рекомендовано ввести обмеження на відвідування не щепленими дітьми шкіл, дитячих навчальних та позашкільних закладів, де зареєстровані випадки кору.

У зв'язку з наявністю великої кількості не щеплених дітей в області існує ризик поширення інфекції.

Єдиним шляхом запобігти захворюванню на кір лишається проведення дітям профілактичних щеплень. Вакцинацію проти кору проводять дітям у віці 12 місяців, ревакцинацію — у 6 років. Наразі на Волині є достатня кількість вакцини проти кору.

Надрукувати
мітки:
коментарів