Поділитись:

Де гарантії безпеки?

Автор: Оксана Пуняк |
Субота, 31 березня 2018, 07:40
Де гарантії безпеки?

Є така приказка в народі: "Як тривога – то до Бога". Актуальна вона не тільки для вірян. Паралель можна провести до багатьох ситуацій, які виникають у житті. Ось, до прикладу, трагедія в Кемерово.

Мабуть, немає людини, яка хоча б краєм вуха не чула про те, що там відбувалося. Тут неважливо: Росія – не Росія. Це люди, це втрати і це горе.

Пожежа і неспроможність центру в Кемерово вберегти своїх відвідувачів змусили задуматися владі і бізнесу. В Україні масово планують перевірки торгово-розважальних центрів, закладів освіти, нічних клубів – місць, де можливе скупчення людей. Волинь – теж не виняток. Не чекаючи на дії влади, заклади на пожежну безпеку взялися перевіряти журналісти, та й самі бізнесмени повідомляють про безпеку своїх ТРЦ.

І добре, що перевіряють. Але недобре, що до цього призвела трагедія.

До речі, маємо і свій сумний приклад – у вересні 2017 горів дитячий табір в Одесі. Діти були зачинені в кімнатах, щоб врятуватися, їм доводилося стрибати з вікон. Після цього теж обіцяли перевірки в оздоровницях.

Є тут два питання.

Чи будуть усі ці обіцяні перевірки об'єктивними, а не просто для замилювання очей переляканого люду?

І чому для якоїсь рішучої дії нам потрібен сумний досвід?

Рубрика СІМ_СОРОК є формою блогу, в якій журналісти виступають як вільні дописувачі та висловлюють своє бачення тих чи інших ситуацій.Редакція може не поділяти думку автора. Якщо в публікації вказана інформація, з якою Ви не погоджуєтесь, зв'яжіться з редакцією.

Надрукувати
мітки:
коментарів
04 грудня 2023
10 листопада 2023
24 липня 2023
20 червня 2023
15 червня 2023
01 червня 2023
17 травня 2023
18 квітня 2023
11 квітня 2023