Поділитись:

На українсько-польському кордоні – посилений контроль

П'ятниця, 30 березня 2018, 09:00
На українсько-польському кордоні – посилений контроль

Працівники Державної податкової адміністрації здійснюють посилений контроль у прикордонних пунктах пропуску на Сході Польщі.

Ці заходи пов'язані з поширенням у Польщі вірусу африканської чуми свиней (АЧС). Одним з чинників, що переносять хворобу, можуть бути продукти харчування, які з собою везуть особи, котрі подорожують до Польщі з-за східного кордону, – повідомляє Польське радіо.

Посилений контроль необхідний особливо нині, коли збільшується число осіб, котрі перетинають східний кордон Польщі. Це пов'язано з передсвятковим періодом, – зауважив Пьотр Поґожельський з митного відділу Державної податкової адміністрації.

"Упродовж цілого минулого року ми затримали майже 200 тонн незаконних продуктів тваринного походження. Їх вилучають та знищують неподалік пункту пропуску. Найчастіше цю процедуру ми проводимо у прикордонних пунктах пропуску з Україною, Білоруссю, а також з Калінінградською областю", – зазначив Пьотр Поґожельський.

Упродовж попереднього року польські митники виписали приблизно 3,5 тис. штрафів.

"Сума штрафів – в середньому 300-500 злотих. Під час перевезення більших партій товару ми можемо відкривати провадження згідно з кримінально-фіскальним законодавством, приймаючи таку дію як злочин. Кваліфікація порушення залежить від кількості товару", – додав він.

Зі слів Головної ветеринарної інспекції, харчі, що незаконно ввозять до Польща з-за меж ЄС, можуть впливати на розвиток віруса АЧС в околицях Варшави. Останній випадок хвороби підтверджено там тиждень тому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ВОСЕНИ ПОЛЬЩА ПОЧНЕ БУДУВАТИ ПАРКАН НА КОРДОНІ З УКРАЇНОЮ

Надрукувати
мітки:
коментарів