Поділитись:

Студенти луцького "політеху" самі обиратимуть дисципліни

Четвер, 29 березня 2018, 10:27
Студенти луцького «політеху» самі обиратимуть дисципліни

У Луцькому національному технічному університеті розробили технологію заохочення студентів до навчання, коли 40 % дисциплін для навчання вони можуть обрати самі.

Презентація загальноуніверситетських вибіркових дисциплін для першокурсників денної форми навчання відбулася 28 березня.

Студенти луцького «політеху» самі обиратимуть дисципліни

"Те, що ми робимо – ризиковий проект, адже має дві сторони медалі. З одного боку, виш для студентів, з іншого ж - відповідальність у такому випадку теж на вас. Тому ми розробили цілу технологію заохочення студентів до навчання, ми хочемо максимально врахувати ваші бажання. Ви маєте визначитися, що хочете вивчати. А викладачі, своєю чергою, презентують дисципліни на вибір. Ми сучасні, прогресивні, використовуємо усі освітні можливості, аби ви були кваліфікованими працівниками і конкурентними на ринку праці. Поставтеся до цього відповідально", – наголовив ректор ЛНТУ Петро Савчук.

Студенти луцького «політеху» самі обиратимуть дисципліни

Зі слів проректора з навчально-педагогічної роботиВалентина Талаха, 60 % дисциплін є обов'язковою програмою навчання, а інші 40 % молодь може сама обрати.

"Сьогодні ми презентуємо лише 15 % тих дисциплін, які університет пропонує вам на вибір, про інші 25 % розкажуть більше куратори груп. Крім того, на сайті Луцького НТУ будуть розміщені анотації до кожного предмету. Усі ви до 3 квітня мусите визначитися зі своїм вибором. Вже з 3 по 7 квітня у виші відбудеться анонімне анкетування, згідно з результатами якого ми розподілятимемо дисципліни", – зазначив він.

Студенти луцького «політеху» самі обиратимуть дисципліни

Ректор Петро Савчук додав, що на сайті вишу під анотаціями будуть розміщені електронні адреси викладачів, яким в інтерактивному режимі студенти зможуть ставити питання.

Презентували і наголошували на важливості дисциплін завідувач кафедри фізичного виховання Савчук Сергій Ананійович, доцент кафедри української та іноземної лінгвістики Пилипюк Лариса Анатоліївна.

Нестандартно про дисципліну "Правознавство" розповіла доцент кафедри гуманітарних наук та права Земко Алла Михайлівна, яка зауважила, що на її лекціях студенти не пишуть, проте можуть відчути себе суддями.

"Якщо ви не вчитимете право, вас будуть обманювати на кожному кроці: в магазині, громадському транспорті та, передусім, на робочому місці", – зазначила Алла Земко.

Як вести сімейний бюджет, як збагатитися та де позичати гроші пообіцяла студентів навчити доцент кафедри фінансів Кондіус Інна Степанівна на парах з "Фінансової грамотності".

Доцент кафедри гуманітарних наук та права Мартинюк Ярослава Миколаївна, своєю чергою, презентувала дві дисципліни "Українська та зарубіжна культура" та "Історія одягу і моди".

Слідом доцент вищезазначеної кафедри Сільвестрова Оксана Юріївна розповіла про "Соціально-політичні студії".

"Успіх залежить від вміння спілкуватися" – переконувала студентів завідувач кафедри гуманітарних наук та права Жук Оксана Миколаївна, а відтак заохочувала до вивчення дисципліни "Професійні комунікації".

Проявив креативність та у віршованій формі розповів про предмет "Економічне обґрунтування технічних рішень та економіка підприємства" професор Кривов'язюк Ігор Володимирович.

"Навчений – значить захищений" – агітувала заступник декана факультету екології та приладо-енергетичних систем Федорчук-Мороз Валентина Іванівна.

Надрукувати
мітки:
коментарів