Поділитись:

Волинянам пояснили, як відрізнити справжній алкоголь від підробки

Середа, 28 березня 2018, 09:56
Волинянам пояснили, як відрізнити справжній алкоголь від підробки

Підакцизна продукція – лікеро-горілчані та тютюнові вироби – повинна містити марку акцизного податку встановленого зразка, а в чеку на придбання такого товару має бути відображена сума акцизного податку з роздрібної реалізації підакцизної продукції.

На це звертають увагу в ГУ ДФС у Волинській області.

Лише легальна лікеро-горілчана та тютюнова продукція, виготовлена та реалізована з дотриманням вимог чинного законодавства, є якісною та не несе загрозу життю та здоров'ю громадян.

Тож громадянам треба бути обачними напередодні прийдешніх святкових днів і купувати для споживання лише легальний лікеро-горілчаний товар, – рекомендують у ГУ ДФС в області.

З тим, щоб убезпечитися від споживання неякісного алкоголю, у продавця варто поцікавитися про наявність ліцензії на роздрібний продаж підакцизної продукції, перевірити в отриманому фіскальному чеку суму роздрібного акцизу та пересвідчитися у наявності марки акцизного податку на придбаній продукції.

На таку пильну увагу до придбаної підакцизної продукції має право кожен споживач. Більш того, у разі сумнівів щодо якості підакцизної продукції про можливі зловживання варто інформувати органи ДФС.

Також фіскали закликають повідомляти інформацію про реалізацію, зберігання фальсифікованих алкогольних напоїв і тютюнових виробів, немаркованих марками акцизного податку встановленого зразка, реалізацію таких товарів особам, які не досягли 18 років, чи торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами без наявності ліцензій за номерами телефонів у м. Луцьк (0332) 777102 (чергова частина ГУ ДФС у Волинській області), або (0332) 724414 (управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів ГУ ДФС у Волинській області).

Своє повідомлення Ви можете також надіслати поштою за адресою: м. Луцьк, Київський майдан, 4 (конфіденційність гарантується).

Надрукувати
мітки:
коментарів