Поділитись:

Восени Польща почне будувати паркан на кордоні з Україною

Середа, 28 березня 2018, 08:40

Восени 2018 року Польща розпочне будувати паркан на кордоні з Україною і Білоруссю, щоб попередити міграцію диких кабанів і розповсюдження африканської чуми свиней (АЧС).

Про це заявив міністр землеробства Польщі Кшиштоф Юрґель, – повідомляє "Польське радіо".

"Ми передбачаємо, що будівництво паркану проти кабанів уздовж східного кордону Польщі повинно початися у вересні", – заявив міністр рільництва Польщі Кшиштоф Юрґєль.

Юрґєль спільно з європейським комісаром з питань здоров'я та безпеки харчових продуктів Витянісом Андрюкайтісом взяв участь у прес-конференції на завершення зустрічі у справі боротьби з вірусом африканської чуми свиней (АЧ) в Європейському Союзі.

"Під час постійного комітету (Ради міністрів) буде розглянута резолюція у справі програми будівництва паркану. Опрацьовується закон. Ми передбачаємо, що у вересні має початися будівництво", – сказав очільник польського рільничого відомства.

Вартість побудови огорожі оцінюють приблизно у 300 млн злотих (71 млн євро). Це буде паркан з відповідною сіткою заввишки до двох метрів, що буде закріплений на глибині приблизно півметра. Огорожу збудують уздовж східного кордону Польщі з Україною та Білоруссю (приблизно тисяча кілометрів). Інвестицію хочуть завершити впродовж 3-4 років. Насамперед паркан будуть встановлювати у тих місцях, де є найбільший ризик міграції кабанів.

Надрукувати
мітки:
коментарів