На Волині штрафують підприємців, які продають техніку без касового апарата

Вівторок, 27 березня 2018, 09:35

79 господарських одиниць на Волині вже використовують в своїй діяльності зареєстровані належним чином РРО (реєстратори розрахункових операцій) для реалізації складної побутової техніки.

Але на решті господарських одиницях не поспішають виконувати вимоги закону та постанови Кабінету Міністрів України щодо обов'язковості продажу складної побутової техніки лише через касовий апарат, – повідомляє прес-служба ГУ ДФС у Волинській області.

"На території Волинської області нараховується 138 суб'єктів підприємницької діяльності, які здійснюють реалізацію технічно-складних побутових товарів у 183 господарських одиницях. Ми просимо представників підприємництва врахувати, що застосовувати РРО в разі продажу технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту, повинні як платники єдиного податку першої групи, які провадять діяльність на ринках, так і платники другої та третьої груп незалежно від обсягу річного доходу. Для них визначальною умовою для застосовування РРО є реалізація відповідного виду товарів, а саме – технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту", – наголосила заступник начальника відділу організації роботи ГУ ДФС у Волинській області Олена Нікотіна.

За невиконання вимог закону до підприємців можуть застосовуватися штрафні санкції та навіть адмінарешт. Тому вже цього року фахівці відділу фактичних перевірок, контролю за готівковими операціями ГУ ДФС у Волинській області в ході перевірок склали 28 протоколів про адміністративну відповідальність, які надіслані для розгляду до суду, та нарахували підприємцям-порушникам 8,1 тис грн. фінансових санкцій.