Поділитись:

Українці витрачають у Польщі рекордні суми

Понеділок, 26 березня 2018, 18:50
Українці витрачають у Польщі рекордні суми

Торік українські споживачі збільшили роздрібну торгівлю в Польщі до 7,7 млрд. злотих, що на 8 % більше, ніж у 2016 році.

У четвертому кварталі 2017 року українці витратили 2,1 млрд злотих – це підтверджують останні дані Головного статистичного управління (GUS). Більше від українців витрачали в Польщі лише німці, – повідомляє Польське радіо.

Проте, якщо подивимося на середні витрати понесені представниками окремих країн під час одного візиту до Польщі, – рекордні суми витратили українці. Під час одного візиту у четвертому кварталі 2017 року українці залишали аж 777 злотих (майже 230 доларів), а німці лише 424 злотих (123 долари).

Останній "Барометр трудової міграції" показує, що українці вже працюють у 39 відсотках великих компаній країни. Однак поки-що вони не хочуть залишатися тут назавжди. Лише 11 відсотків заявляє про бажання оселитися в Польщі, що не є сприятливим з точки зору розвитку польської економіки – вказують експерти. Українці, які залишилися б над Віслою протягом тривалого часу, ще більше сприяли б зростанню ВВП Польщі – говорить голова Personnel Service Кшиштоф Інґльот.

За рапортом, українці, які перебувають у Польщі, витрачають у середньому від 200 до 500 злотих на місяць. Це не так багато, але варто пам'ятати, що роздрібна торгівля містить не тільки витрати українців, які тут працюють, а також витрати їхніх родин чи друзів, які у Польщі відвідують своїх рідних.

Надрукувати
мітки:
коментарів