Поділитись:

«Волиньторфу» боргують майже півтора мільйона гривень

Вівторок, 15 березня 2016, 15:33

За останні місяці на ДП "Волиньторф" працівники контрольно-ревізійного управління – спочатку обласного, а потім профільного міністерства, здійснили вже 2 аудити. Хоча раніше такі перевірки відбувалися не частіше, аніж раз на три роки. Нещодавно на підприємсті працювали ревізори Державної архітектурно-будівельної інспекції України, а зараз – Антимонопольного комітету.

"Волиньторф" здійснює поставки торфобрикетів у бюджетні заклади області, згідно із графіком. Щодня 150 тонн продукції розвозять у школи, садочки, лікарні та сільські ради. Часто здійснюють доставку палива і у вихідні дні, – повідомили у прес-службі політсили "Укроп".

"У цьому році "Волиньторф" у бюджетні заклади забезпечив доставку 5531,9 тонн торфобрикету на суму 2,877 мільйони гривень. Станом на сьогодні за торф нам ще винні 1,426 мільйони гривень", – розповів директор підприємства Іван Киричик.

Екопаливо постачають у 441 загальноосвітній, дошкільний та медичний заклад Волинської області. Закупівля торфу здійснюється на тендерних умовах. З сільрадами працюють, укладаючи разові угоди.

Іван Киричик каже, що того року була не краща ситуація: "Волиньторф" здійснив поставку палива на 4,6 мільйона гривень, а їх заплатили лише в липні. Цей опалювальний сезон, схоже, не буде винятком.

Довідка: ДП "Волиньторф" – один серед лідерів у своїй галузі. З 34 заводів торф'яної галузі в Україні залишилося діючими лише три – два з яких функціонують у Маневицькому районі. По калорійності дві тонни торфобрикету дорівнюють тисячі кубів газу. Ціна тонни торфу становить 684 гривні, рентабельність – 6%. Підприємство продає торф не лише в інші регіони, але й за кордон. Зокрема, 1,5 тисячі тонн в місяць віддають на експорт. Закордонні компанії купують волинський торф, адже в ньому низький рівень шкідливої сірки – 0,04% – 0,06%.

Колектив ДП "Волиньторф" – це 400 людей. Середня зарплата становить 5700 гривень, що значно вище показника середньої заробітної плати по Маневицькому районі та й Волинській області загалом.

Надрукувати
мітки:
коментарів