Поділитись:

Епоха невеликих маршруток "Богдан" завершується, – луцьке підприємство

Субота, 24 березня 2018, 14:31
Епоха невеликих маршруток «Богдан» завершується, – луцьке підприємство

Нові моделі тролейбусів та автобусів виробництва "Богдан" невдовзі зможуть повністю витиснути маршрутки з вулиць українських міст.

Такий прогноз зробили експерти спеціалізованого автомобільного ресурсу Autoconsulting, – повідомляє прес-служба підприємства.

"Епоха 8-метрових маршруток повинна завершитися, і міста повинні закупати великі низькопідлогові сучасні автобуси і тролейбуси. Вони давно розроблені і завод освоїв їхнє серійне виробництво. Ба більше, завод вже поставив партію тролейбусів на європейський ринок, де вони успішно працюють", – йдеться у повідоленні.

Невеличкі та маневрені маршрутки марки "Богдан А091" стали масовим явищем на початку 2000-х років і зробили справжній переворот у сфері міських пасажирський перевезень. Вони були легкими в експлуатації, порівняно недорогими, комфортними для пасажирів та замінили російські "ГАЗелі" та "ПАЗи".

Але їхній час закінчуються, їм на зміну прийдуть сучасні 12-ти та 18-метрові тролейбуси та автобуси, що враховують особливості людей з обмеженими можливостями і відповідають сучасним європейським та світовим стандартам – економічним, технічним та екологічним.

"Богдан" підтримує ініціативи місцевих рад з оновлення рухомого складу та його заміщення новими безпечними, комфортними і екологічними зразками. На сьогодні Луцький "Автоскладальний завод №1" може забезпечити потреби міст у новому транспорті у розмірі 2200 одиниць на рік. На підприємстві працюють над тим, щоб до 2020 року збільшити потужності заводу до 6000 одиниць техніки на рік.

Надрукувати
мітки:
коментарів