Трамп проти Petro: в США заборонили всі операції

Вівторок, 20 березня 2018, 18:05

Президент США Дональд Трамп заборонив будь-які операції з венесуельською криптовалютою El Petro.

Про це у мережі Facebook написав Роман Комиза – співзасновник і голова ради Center for Economic Integration and Sustainable Development.

Президент Дональд Трамп видав документ, згідно з яким від сьогодні громадяни, резиденти та компанії США не можуть купувати або продавати El Petro. Як зазначається в самому документі, підставою для заборони стало те, що "режим Мадуро" (президент Венесуели Ніколас Мадуро, – ред.) намагається за допомогою нової криптовалюти обійти санкції, запроваджені проти цієї країни з боку США в серпні 2017 року.

Зокрема, під заборону потрапила будь-яка цифрова валюта, цифрова монета або цифровий токен, видані для або від імені уряду Венесуели 9 січня 2018 року або після цієї дати.

Довідково:

Petro, або Рetromoneda – криптовалюта, розроблена урядом Венесуели і запущена у лютому 2018 року. Від інших криптовалют El Petro відрізняє забезпечення реальним активом. За розпорядженням Мадуро, для цієї мети виділили 5 млрд барелів нафти з родовища Аякучо в нафтоносному поясі річки Оріноко. Влада сподівалася, що криптовалюта дозволить успішно залучати кошти з-за кордону, що вкрай необхідно для охопленої кризою країни.