Поділитись:

Трьох – під варту, одному – домашній арешт: суд обрав запобіжний захід викрадачам майнерів

Вівторок, 20 березня 2018, 10:18
Трьох – під варту, одному – домашній арешт: суд обрав запобіжний захід викрадачам майнерів

Трьох чоловіків, яких затримали 18 березня в селі Забороль за звинуваченнями у злочинах, передбачених 5-ма статтями ККУ, залишили під вартою на 60 діб. Ще одного відпустили під домашній арешт.

Відповідні рішення ухвалив суддя Луцького міськрайонного суду Андрій Подзіров, – повідомляє ВолиньPost.

Нагадаємо: 19 березня стало відомо, що четверо звинувачених утримували двох мешканців Луцька в підвалі у селі Забороль Луцького району, вимагаючи у них передати у власність автомобіль, квартиру, 5000 доларів США та "ферму біткоїнів". Правоохоронці з'ясували, що правопорушники причетні також до вчинення щодо потерпілих розбійного нападу, вимагання, а також незаконного заволодіння транспортним засобом.

Представники прокуратури та поліції просили в суду призначити звинуваченим тримання під вартою протягом 60 діб. Мовляв, вони можуть чинити тиск на свідків, знищити докази. До того ж серед них є й такі, які раніше притягувалися до кримінальної відповідальності. Приміром, один з підозрюваних у 2017 році отримав два роки умовно.

Усіх затриманих звинувачують у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 146, ч. 2 ст. 289, ч. 2 ст. 187, ч. 3 ст. 189, ч. 2 ст. 185 КК України.

Захисник звинувачених просив у суду пом'якшити рішення та призначити домашній арешт. Однак суддя Подзіров відхилив три прохання та залишив трьох чоловіків під вартою на 60 діб.

Ще одного відправив під домашній арешт. Однак у суді йому вручили підозру у звинувачені за іншою статтею та відправили в ізолятор.

У прокуратурі Волині повідомили, що рішення про домашній арешт оскаржуватимуть та вимагатимуть тримання під вартою на 60 діб.

Надрукувати
мітки:
коментарів