Поділитись:

В Україні створили платформу для порівняння цін

Вівторок, 20 березня 2018, 09:17

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України (МЕРТ) створило онлайн-ресурс, за допомогою якого можна відстежити динаміку цін.

Так, на сайті Платформа ефективного регулювання доступний інфляційний калькулятор, що дозволяє оцінити, як з часом змінювалися ціни в країні, – повідомляє "Новое время".

"Інструмент дозволяє в декілька кліків побачити, як змінюються ціни на популярні продукти в Україні, і вже на основі цього матеріалу робити власні висновки", – відзначив голова Офісу Олексій Гончарук.

За допомогою ресурсу користувачі зможуть підібрати продукти, з яких складається страва і отримати ціни на кожен інгредієнт чи страву в цілому.

Згідно з повідомленням, сервіс автоматично збирає дані з відкритих джерел (Держстат, Нацбанк, Світовий банк, Євростат) та фіксує щоденну динаміку цін на товари за даними найбільших онлайн-супермаркетів. Інформація представлена також в регіональному розрізі по областях.

Динаміка цін на споживчому ринку в регіонах оновлюється кожні два тижні, в онлайн-магазинах – щодня. Індекси споживчих цін актуалізуються кожного тижня.

Зазначається, що користувач зможе редагувати графік відповідно до своїх цілей та завантажити його на комп'ютер чи вбудувати у свій веб-сайт.

Крім того, BRDO планує також запустити індекс доступності житла.

Надрукувати
мітки:
коментарів