Поділитись:

Сергій Мартиняк з "підколкою" відповів, – помічник нардепа

Понеділок, 14 березня 2016, 14:42
Сергій Мартиняк з «підколкою» відповів, – помічник нардепа

Колишній депутат Луцької міської ради, помічник народного депутата Сергія Мартиняка Олександр Пиза впевнений, що нардеп пожартував, відповідаючи на запитання журналіста.

Нагадаємо, депутат Верховної Ради від Волині Сергій Мартиняк, на якого журналісти зненацька натрапили у віп-терміналі аеропорту "Бориспіль", почав заперечувати, що він депутат і наполягав на тому, що бізнесмен.

"Про депутатство Сергія Мартиняка питав журналіст, який акредитований у Верховну Раду. Він з "підколкою" запитав, а Сергій Мартиняк з "підколкою" відповів. А робити з цього щось велике – нема потреби", – розповів Олександр Пиза у коментарі ВолиньPost.

Голова Волинської облдержадміністрації Володимир Гунчик впевнений, що Мартиняк так пожартував про "депутатство".

"Взагалі-то не коректно голові ОДА коментувати дії народного депутата. Але думаю, що Сергія Мартиняка просто дістала така пильна увага, що він вирішив пожартувати. А журналісти зараз дуже полюбляють "смажену качку". Якби він був чиновником на зарплаті – так! А Мартиняк – самодостатній бізнесмен і може собі дозволити цей віп-зал. Не бачу тут нічого, щоб роздувати з цього якусь сенсацію", – заявив Володимир Гунчик.

Депутат Волинської обласної ради Володимир Бондар каже, що в Законі України чітко прописано, що народний депутат повинен займатися виключно депутатською діяльністю.

"В Законі вказано однозначно: народний депутат України може вести тільки депутатську діяльність. Тобто, не можна бути депутатом і керівником, або посадовою особою, або бізнесменом. Якщо людина має якісь бізнесові інтереси або є власником певних бізнесових структур, то це Закон напряму забороняє", – пояснив Володимир Бондар.

Заступник голови Волинської облради Роман Карпюк впевнений, що нардеп сказав, не подумавши.

"Я думаю, що він ляпнув аби так. Я вважаю, що він повинен думати, що говорить, бо він публічна людина. Я подивився програму, виглядало негарно", – каже Карпюк.

Надрукувати
мітки:
коментарів