Поділитись:

На наступних виборах "регіонали" можуть повернутись до влади, – нардеп

Неділя, 13 березня 2016, 20:35
На наступних виборах

Призначення мільярдера Рината Ахметова та лідера "Опозиційного блоку" Юрія Бойко головами окремих районів Донецької та Луганської областей приведе до повернення "регіоналів" уже на наступних виборах.

Про це написав народний депутат України Мустафа Найєм у "Фейсбуці":

Я впевнений, що прихід до влади Ахметова і Бойко перетворять найбільш густонаселенні та проросійські області країни в електоральний придаток чергової партії одного регіону. І я маю великі сумніви щодо того, що наші європейські партнери прораховують на два кроки вперед, і хоча б гіпотетично уявляють, як може відобразитись на зовнішньополітичному курсі України повернення регіоналів до влади. До речі, зовсім швидко, уже на наступних виборах.

Весною 2014 року державний кордон України з Росією в Донецькій області все ще контролювали українські прикордонники. У Донецьку ще діяли українські суди, прокуратура, частково – міліція, адміністрації. Ще не було захоплено Слов'янськ, а сепаратисти в Донецьку шантажем і погрозами утримували лише одну будівлю – Донецьке управління МВС. У них ще не було важкої техніки і артилерії, а навколо площі Леніна все ще можна спостерігати колону Автомайдану з українськими прапорами.

У цих умовах влада Порошенка запропонувала Рінату Ахметову взяти на себе відповідальність і очолити Донецьку область. Це відомий факт, його ніхто не заперечує, в тому числі і сам мільярдер. Чи міг Ахметов зупинити окупацію Донбасу? Думаю так. Але він відмовився, вирішив не ризикувати і вважав за краще залишатися спостерігачем.

Чому ми впевнені, що в цих умови Ринат Ахметов готовий і може взяти на себе відповідальність сьогодні, а два роки тому не міг? Навіщо йому це саме зараз?

Надрукувати
мітки:
коментарів