Поділитись:

На Волині нагородили підлітка, який витягнув з-під криги школяра (фото, відео)

Понеділок, 12 березня 2018, 17:33

Волинського підлітка, який врятував на льоду другокласника, нагородили медаллю "За мужність та героїзм".

Про це повідомляє УДСНС України у Волинській області.

12 березня в Управлінні ДСНС України у Волинській області відбулося урочисте вручення медалі "За мужність та героїзм" Максиму Павловичу, 15-річному підлітку з міста Ковеля, який врятував на льоду другокласника. Медаль юному рятівнику вручив начальник Управління ДСНС України у Волинській області генерал-майор служби цивільного захисту Володимир Грушовінчук.

"Випадки рятувань людей пересічними громадянами ніколи не лишаються поза увагою професійних рятувальників, – наголосив Володимир Грушовінчук. – Максим Павлович діяв правильно і сміливо, завдяки чому вдалося врятувати дитяче життя. Сподіваюся, що у майбутньому юний рятівник поповнить лави пожежно-рятувальної служби".

Нагадаємо: пригода трапилася 15 лютого у місті Ковелі. 15-річний Максим Павлович рибалив на водосховищі, коли почув крики про допомогу, а за мить побачив, як в ополонці борсається дитина – 8-річний школяр Максим Покрова. Підліток подав хлопчикові сокиру, яку брав для прорубування льоду, і витягнув його на кригу.

Юний рятувальник Максим Павлович навчається в 9-му класі Ковельської ЗОШ № 9, а врятований Максим Покрова – учень 2-го класу школи № 5.

Надрукувати
мітки:
коментарів