Поділитись:

Голова Волиньради запевнив, що залізнична лікарня Ковеля буде розвиватись

Неділя, 13 березня 2016, 09:28
Голова Волиньради запевнив, що залізнична лікарня Ковеля буде розвиватись

Голова Волинської обласної ради Ігор Палиця відвідав Вузлову лікарню станції Ковель та поспілкувався з лікарями й пацієнтами медзакладу.

Робочий візит сюди він здійснив на другий день після того, як облрада, нарешті, прийняла звернення до уряду, ініційоване депутатом від "Батьківщини" по ковельському виборчому округу Сергієм Слабенком ще в листопаді минулого року, з приводу утримання у 2016 році на балансі ПАТ "Укрзалізниця" цього державного закладу. Інформує kowel.com.ua

"Основна проблема, що немає обладнання. Лікарня є. Люди є. Обладнання немає. Ми будемо шукати обладнання. Ніхто лікарню лишати не буде. Викидати не буде. Вона не зависне в повітрі. Ми зараз будемо працювати разом з працівниками лікарні – яким чином її дообладнати, щоб вона мала сучасне обладнання. Треба робити ремонт однозначно. Тому що умови не такі мають бути. Єдине, що я думаю – треба буде працювати… ", – сказав Ігор Палиця.

За словами голови облради, на заробітну плату працівникам вузлової лікарні гроші є, так само вони є і на утримання даного медичного закладу, не уточнивши, що ще напередодні облрада, під його керівництвом, пропонувала Верховній Раді заборонити фінансування майнових комплексів лікарень ПАТ "Укрзалізниця" за рахунок місцевих бюджетів.

"Ну, я переконаний, що і всі депутати підтримають, щоб зробити з цього об'єкту щось цікаве, щоб сюди поїхали люди і відчували себе в нормальних умовах, якщо, не дай Бог, треба вам полікуватися. І основне, що я бачу, це зробити сильне профілактичне відділення. Не просто поліклініку, де люди приходять, вже коли наболіло, а де буде зроблена профілактика для жителів Ковеля, де вони будуть чітко по графіку проходити профілактику", – окреслював перспективи Ігор Палиця.

Як твердить голова Волиньради, в обласному центрі теж експериментували. Правда, за його словами безуспішно.

"Такий самий експеримент ми пробували зробити в міській лікарні Луцькій. Ми закупили, фонд мій закупив туда і ендокринічне обладнання, і для колоноскопії. Повністю сучасне. І безкоштовно всі матеріали, які потрібні… Но, це не спрацювало. Якщо у вас це зможе, якщо ви достукаєтесь до людей – зробите профілактику… В цьому я бачу майбутнє всіх лікарень. Всерівно скоро буде страхова медицина. Всерівно все буде мінятися. У вас буде конкуренція з міською лікарнею. І хто в цій конкуренції буде першим – до того люди й підуть. Но хочу сказати: не переживайте. З лікарнею все буде нормально. Вона буде зараз функціонувати, але я хочу, щоб вона ще й розвивалась", – заспокоював і надихав Ігор Палиця.

Хтось з присутніх на подвір'ї медичного закладу зацікавлено вигукнув: "Як?!" Але його слова відразу "загасили" рідкі оплески на адресу обласного керівника.

"Будемо всі разом старатися, щоб працювати. Будемо шукати якісь шляхи для того, щоб залишитися. Принаймні, будемо модернізувати, старатися, щоб ремонти якісь проводити", – пообіцяла голові облради головний лікар Ковельської вузлової лікарні Наталія Віслогузова.

Надрукувати
мітки:
коментарів