Поділитись:

У Верховній Раді пропонують скасувати печатки для бізнесу

Субота, 12 березня 2016, 17:45
У Верховній Раді пропонують скасувати печатки для бізнесу

У Верховній Раді зареєстровано законопроект, яким пропонується встановити, що печатка не може бути обов'язковим реквізитом будь-якого документа, який подається від імені підприємства органам держвлади або місцевого самоврядування.

Депутати від коаліції подали в парламент законопроект № 4194 від 10. 03. 2016 року "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо використання печаток юридичними особами та фізичними особами - підприємцями", – повідомляє видання Дебет-Кредит.

Законопроектом пропонується виключити:

- вимоги про обов'язкове використання печаток (незалежно від їх наявності у суб'єктів господарювання);

-визнання документу (угоди, правочину) недійсним (неукладеним, невчиненим) у зв'язку з відсутністю відбитку печатки;

-необхідність використання печаток у взаємовідносинах суб'єктів господарювання з державними органами та органами місцевого самоврядування.

Законопроектом передбачена також адміністративна відповідальність за вимагання посадовою особою органу державної влади або органу місцевого самоврядування проставити відбиток печатки суб'єкта господарювання на документах, які їм подаються, або відмова приймати вказані документи у зв'язку з відсутністю відбитка печатки. Такі дії передбачають накладення штрафу від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Надрукувати
мітки:
коментарів