Поділитись:

Музика і лаванда допоможуть собакам адаптуватися

Субота, 10 березня 2018, 23:00
Музика і лаванда допоможуть собакам адаптуватися

Сотні собак знаходять прихисток у притулках. Тварини рятуються від злиденного життя на вулиці та отримують надію згодом потрапити у теплу домівку до нових господарів. Однак, саме такі зміни стають основною причиною стресу у собак. Вчені Квінслендського університету провели дослідження, яке виявило, що класична музика і аромат лаванди можуть зробити період перебування собак у притулку менш стресовим, - повідомляє інтернет-портал technology.org.

Як і людям, собакам потрібно пристосовуватися до нового оточення. Притулок дуже відрізняється від домашньої атмосфери – навколо багато чужих псів, інші правила і незнайомі люди, які доглядають за тваринами. Тривалий стрес у собак може спричинити різноманітні проблеми зі здоров'ям і не тільки.

Науковці стверджують, що правильно підібрана музика і приємний запах можуть допомогти тваринам подолати стрес. Вони дослідили вплив класичної музики і аромату лаванди на поведінку собак, що перебували у притулку, і їм вдалося досягти позитивних результатів. Справді, ці дві складові допомагають тваринам заспокоїтися і бути менш напруженими.

Більшість людей не надто серйозно відносяться до поняття стресу у собак, саме тому ця проблема починає набирати обертів.

"Тваринам, що потрапляють у притулок, складно відразу звикнути до нових звичок і речей: незнайома процедура годування і вигулу, або ж перебування у маленькому закритому приміщенні протягом тривалого часу. Постійний стресовий стан може спричинити зміни у поведінці тварин, що зменшує шанси адопції собак і збільшує статистику евтаназії", - стверджує дослідниця Вероніка Амайя.

Собаки, котрі не знаходяться у стресовому середовищі, мають значно вищі шанси бути прийнятими у нову родину. Вона щасливіші, більше довіряють людям і краще адаптуються в новому середовищі.

Просто ввімкніть на трішки Баха чи Шопена для песика і він значно швидше заспокоїться.

Надрукувати
мітки:
коментарів