Поділитись:

Підсумки виконкому: службове розслідування і протест рекламіста

Середа, 07 березня 2018, 20:00
Підсумки виконкому: службове розслідування і протест рекламіста

Чергове засідання луцького міськвиконкому почали гучно обговорювати ще за декілька днів до його початку. Насамперед громадськість збурив проект рішення, опублікований на сайті Луцькради, про підвищення тарифу на проїзд у маршрутних таксі міста до 5 гривень. Друге – рекламісти очікували цього засідання з надією вплинути якось на попереднє рішення виконкому про підвищення тарифу за користування місцем для розташування рекламних засобів на 49 %. Але що ж відбулось безпосередньо на самому засіданні виконкому, 7 березня, читайте далі у підсумках засідання від ІА "Конкурент".

***

Майже півгодини виконкомівці не могли визначитись з остаточним порядком денним. Оскільки на засідання завітала депутатка Луцькради Юлія Вусенко, яка просила включити в порядок денний підготований нею проект рішення, в якому йшлося про зниження тарифу для рекламістів. Втім її пропозиція не набрала достатньої кількості голосів.

***

Через газету "Луцький замок" довелось оголошувати повторний конкурс на перевезення пасажирів за автобусними маршрутами №17 та № 17а. Принаймні так це пояснив начальник управління транспорту та зв'язку Віктор Кукішев. Довелось оголосити конкурс вдруге, бо оголошення про конкурс на ці маршрути не опублікували в газеті (бо забракло площі), а це – порушення процедури.

Член виконкому Валерій Корпач запропонував призначити службове розслідування, чому газета "Луцький замок" не опублікувала оголошення.

Втім, щодо маршруту № 31 не лише оголосили й провели конкурс, а й визначили переможця. Тому відтепер цією маршруткою лучан возитиме ФОП Тимощук.

А лучанка Людмила Байгота зможе навіть їздити в автобусі безкоштовно, адже їй виконком погодив видачу посвідчення для безкоштовного проїзду.

На березневому засіданні виконком продовжив термін дії тарифу на послугу з паркування транспортного засобу, що надається комунальним підприємством "АвтоПаркСервіс" на паркувальному майданчику на вул. Кривий Вал у розмірі 8 гривень за одну годину паркування.

***

Про рішення щодо розірвання договору з ТзОВ "М.Ж.К." через невивезене сміття лучани дізнались ще вчора з фейсбук-сторінки радника міського голови Ігоря Поліщука. Сьогодні члени виконкому остаточно поставили в цьому питанні крапку, підтримавши проект рішення своїм голосуванням.

***

Включити в Програму забезпечення житлом на умовах співфінансування учасників бойових дій, інвалідів війни, бійців-добровольців, які брали безпосередньо участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення і захисті незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, а також членів сімей загиблих (померлих), зниклих безвісти в результаті участі в антитерористичній операції на 2017-2019 роки: Романа Коляду, Руслана Коляду, Олександра Будникова, Руслана Мороза, Сергія Баранецького, Олексія Кривопустова, Ігоря Корольчука.

Також взяли на облік для отримання соціального житла у позачерговому порядку Олену Пініну з 14.02.2018 (проживає у Люблинецькій спеціалізованій школі-інтернаті).

У зв'язку з отриманням посвідчення ветерана війни включили Сергія Баранецького в список на позачергове отримання житла з 27.02.2018 (на квартирному обліку для отримання державного житла перебуває з 27.02.2017).

У зв'язку з придбанням житла за нормою зняли з квартирного обліку Олександра Дмітрієва, Данила Чучаліна, Вадима Ваврищука,

На цій сесії надали житло двом учасникам бойових дій в Афганістані Володимиру Ковбу та Анатолію Борисенко.

***

Торговий павільйон "Розмарин", що розташований на вулиці Гордіюк, 10 а працюватиме цілодобово. Так само працюватиме і скандально відомий павільйон "Бруклін" на зупинці громадського транспорту на пр-ті Президента Грушевського, 1а (навпроти НК "Версаль").

***

"Волинському хлібокомбінату" не дозволили розміщувати тимчасову споруду на вулиці Конякіна, 10 а. Однак МАФи на Ківерцівській та Ветеранів, 1 цього підприємства все ж стоятимуть й надалі щонайменше три роки – мають на те дозвіл виконкому.

Підприємець Василь Попович вирішив оновити дизайн своїх тимчасових споруд, які розташовані на проспекті Відродження, 11, Молоді, 8 та Конякіна, 10. Тому йому продовжили паспорт прив'язки, тобто дали добро на подальше місце розташування цих тимчасових споруд.

Однак рішення про розміщення цим підприємцем тимчасової споруди на вулиці Федорова, 9 таки не підтримали.

Підприємцю Ростиславу Шоломовичу, який виготовляє і продає солодощі, дали дозвіл на розміщення тимчасових споруд на проспекті Президента Грушевського, 31 та Відродження, 26.

Підприємцю Руслану Марущаку погодили розміщення пересувної "велокав'ярні" на Театральному майдані.

"Волиньтабаку" дозволили розміщувати кіоски на Проспекті Волі 4, 11, на проспекті Відродження, 17, проспект Василя Мойсея , вулиці Володимирській, 24 та на розі вулиць Сенаторки Левчанівської – Лесі Українки.

Підприємству "Лелія" не дозволили розташування літнього майданчика на проспекті Перемоги, 13.

Підприємцю Ігорю Скопюку продовжили розміщення на найближчих три роки тимчасової споруди на вулиці Захарова.

Літній торговельний майданчик на вулиці Теремнівській, 72 а розмістить Світлана Устичук на термін три роки.

Розглянувши звернення підприємців Леоніда Цимбалюка та Ігоря й Ельвіри Хелемендиків, виконком дозволив їм розміщення тимчасової споруди на вулиці Рівненській, 25. Однак виконкомівців дуже здивував той факт, що у цих підприємців не зареєстровано жодного працівника, тому вони зауважили, що про це детальніше треба дізнатись в податковій.

Підприємцю Богдану Колеснику продовжили паспорт прив'язки на розміщення тимчасової споруди на проспекті Грушевського, 24, оскільки підприємець хоче змінити старий кіоск на сучасніший.

Підприємець Олександр Дмитрук розмістить свій кіоск на вулиці Стрілецькій, 13. Щодо підприємця Олександра Ярощука, то він отримав дозвіл на розміщення двох тимчасових споруд на проспекті Соборності, 42 та на вулиці Ветеранів, 6.

Також підприємцю Валентину Червонящому дали дозвіл на розміщення дитячих атракціонів з 22 квітня по 2 вересня на проспекті Соборності, 11.

Підприємець Лариса Рудик продовжить працювати на вулиці Чернишевського, 114 б, адже виконком погодив подальше розміщення торгівельного кіоску.

Підприємцю Орисі Шереметі не дозволили розміщати торгові лотки в центральному парку поблизу зоопарку та пляжу. Натомість вона може розмістити павільйон для продажу проїзних квитків на проспекті Відродження, 39 а та павільйон з торговим майданчиком у центральному парку.

Підприємцю Олександру Балачуку дали дозвіл на розміщення тимчасових споруд на проспекті Соборності, 4. Втім підприємцю Валентину Колотиліну дозволили розмістити споруду за тією ж адресою.

***

Директор рекламного підприємства "Брендборд" Сергій Ковальчук попросив зняти з розгляду або не підтримувати проект рішення Про дозвіл на розміщення зовнішньої реклами на території міста ТзОВ "Брендборд" на вулиці Ковельській та на розі вулиці Ветеранів і пр-ту Відродження. Він мотивував це тим, що не згоден з підняттям тарифів на оренду землі.

Жодного "проти" не висловили щодо розміщення зовнішньої реклами на території міста приватно-орендному сільськогосподарському підприємству ім. Шевченка на вулицях Конякіна (поворот на вул. Зацепи) та вулиці Кравчука, 15 л.

***

Виконком вирішив продовжити оренду нежитлового приміщення загальною площею 195,0 кв. м., що на пр-ті Відродження, 2, з відділом урядового фельд'єгерського зв'язку Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України в Луцьку на термін з 01.04.2018 року до 28.02.2021 року. Платитимуть вони гривню в рік.

Продовжили оренду приміщення площею 50,3 кв. м., що на проспекті Волі, 10, з комунальним підприємством "Парки та сквери м. Луцька" до 28.02.2021 року за 133 гривні в місяць.

До 31.08.2018 року продовжили оренду нежитлового приміщення загальною площею 12,0 кв. м., що на вул. Стефаника, 3 а, з ФОП Оксаною Семенюк за 67 гривень в місяць та оренду приміщення загальною площею 81,1 кв. м., що на вул. Конякіна, 14 з ТзОВ "Божена" (перукарня) за 1 826 гривень, На такий же термін за оренду приміщення площею 21,5 кв. м., що на вул. Шопена, 18, ФОП Олексій Хайба платитиме 915 гривень в місяць.

Управління охорони здоров'я Луцькради продовжить оренду приміщення площею 71,1 кв. м., що на пр-ті Волі, 3 а, до 28.02.2021 року за гривню в рік. На такий саме термін і за таку ж орендну плату винайматиме приміщення загальною площею 836 кв. м., що на вул. Лесі Українки, 24, теруправління Державної судової адміністрації України в Волинській області.

Надрукувати
мітки:
коментарів