Сміттєвоз зламався: Луцьк знову потопає у смітті

Вівторок, 06 березня 2018, 11:56

У луцьких дворах по вулиці Домни Гордіюк, проспектах Молоді і Соборності уже понад три дні сміттєвоз товариства "М.Ж.К." не вивозить сміття від багатоповерхівок.

Про це повідомляє ПАТ НСТУ ВРД.

Лучанка Валентина Левчик, яка живе у Луцьку на вулиці Домни Гордіюк, 37, скаржиться, що біля їхнього будинку – гори сміття.

"Вхід у під'їзд – і відразу смітники стоять. Ми не згідні з тим. Хай би їх трохи у сторону, хай би там смерділо, вибачте на слові. Бо влітку і вікно відчинити не можна. Я не знаю, як має бути і куди наша держава котиться", – обурюється жінка.

Її сусідка Юлія Подлєсная розповідає, що її обуренню від несвоєчасного вивезенням сміття уже немає меж, адже ніякої заборгованості за послуги у мешканців немає.

Незручності через несвоєчасний вивіз сміття мешканці вулиць Соборності, Гордіюк, деяких будинків на Відродження і Молоді час від часу відчувають ще з осені. Усе через часті поломки машини, яка возить сміття. Цього разу техніка знову підвела, каже директор товариства "М. Ж.К." Валерій Ковалюк.

"Під час морозів замерзла система подачі повітря на сміттєвозі в Брищі. Все, що ми купуємо, ми купуємо за власні кошти, а не за кошти місцевого бюджету. Машина вже приїхала із-за кордону, єдине – що за неї треба розплатитися", – зазначив він.

Зі слів Валерія Ковалюка, наразі у них є лише один сміттєвоз. Можливо, до кінця місяця вдасться розрахуватися за нову спеціалізовану техніку, каже керівник підприємства.