Поділитись:

Уряд планує легалізувати одностатеві партнерства

П'ятниця, 11 березня 2016, 16:57
Уряд планує легалізувати одностатеві партнерства

Різностатеві та одностатеві партнерства планують легалізувати на законодавчому рівні.

Кабмін підготує законопроект і передаcть народним депутатам, – пише видання zn,ua.

Кабінет міністрів України затвердив План дій з реалізації Національної стратегії в області прав людини на період до 2020 року.

Розпорядження на 300 сторінках від 23 листопада 2015 № 1393-р оприлюднено на Урядовому порталі 11 березня 2016 року.

Згідно з документом, в Україні планують створити "ефективну систему запобігання та протидії дискримінації".

Один з пунктів плану передбачає розробку до II кварталу 2017 року "законопроекту про легалізацію в Україні зареєстрованого цивільного партнерства для різностатевих і одностатевих пар з урахуванням майнових і немайнових прав, зокрема володіння та наслідування майна, утримання одного партнера іншим в разі непрацездатності, конституційного права несвідчення проти свого партнера".

Нагадаємо, що 12 листопада 2015 року Верховна Рада внесла зміни до КзпП, заборонивши дискримінацію за будь-якою ознакою в сфері праці.

Прийняття цієї поправки супроводжувалося скандалом, а спікер парламенту Володимир Гройсман заявив, що ніколи не підтримає одностатеві шлюби. "Ми виступаємо з вами за сімейні цінності, і ні в якому разі, я чую якісь фейки, які говорять про те, що в Україні можуть бути хоч якісь одностатеві шлюби. Не дай Бог, щоб це відбулося, і ми ніколи не будемо це підтримувати", – сказав голова Верховної Ради.

Надрукувати
мітки:
коментарів