Поділитись:

У Володимирі на позачерговій сесії вже розподілили кошти на профтехосвіту

П'ятниця, 11 березня 2016, 15:55

11 березня у Володимир-Волинській міській раді відбулася позачергова сесія, на якій вирішували питання щодо виплати заборгованості із зарплат для працівників Володимир-Волинського ВПУ.

На порядок денний винесене було лише одне питання – внести зміни до рішення міської ради "Про міський бюджет на 2016 рік", – пише видання Буг.

Кошти на компенсацію Володимир-Волинському навчальному закладу були виділені рішенням Волинської обласної ради 10 березня в сумі понад 1,5 мільйона гривень.

Слушними були й зауваження депутатів, що надана субвенція облрадою не вирішить питання фінансування закладу профтехосвіти. Тому міський голова Петро Саганюк запропонував підготувати лист-звернення до Президента України.

За підсумками 2015 бюджетного року у розпорядженні міста вільними є 15 мільйонів гривень. На повноцінне фінансування ВПУ необхідно близько 11 мільйонів, тобто вільними залишиться лише 4 мільйони. Зазначимо, що кошти із перевиконання бюджету міська влада може використовувати для благоустрою міста, а якщо буде змушена фінансувати училище, то прийдеться скоротити статтю витрат.

За рішення внести зміни до міського бюджету депутати міськради проголосували одноголосно.

Нагадаємо, що 10 березня на сесію Волинської обласної ради прибули освітяни із Ковелських, Володимир-Волинських та Нововолинських ПТУ. Вони розпочали мітинг через двомісячну заборгованість із зарплати. Депутати на сесії прийняли рішення зняти з інших обласних програм кошти в сумі 6,8 мільйона гривень, щоб вирішити питання щодо заборгованості у цих трьох містах.

До слова, 4 лютого Верховна рада прийняла поправки до бюджету на 2016 рік та зміни до Бюджетного Кодексу. Володимир Гройсман, голова ВРУ, відразу ж їх підписав та передав Президенту. По сьогоднішній день Петро Порошенко і не підписав ці поправки, і не ветував, і не відправив у Раду на повторне слухання.

Міністр фінансів Наталія Яресько в свою чергу стверджує, що грошей в державі немає і Порошенко повинен накласти вето на ці закони.

Надрукувати
мітки:
коментарів