Поділитись:

Facebook передумав розділятися на дві стрічки

П'ятниця, 02 березня 2018, 18:20
Facebook передумав розділятися на дві стрічки

Компанія Facebook відмовилася від планів розділяти контент на дві стрічки, де публікації від видань і брендів потрапляли б у вкладку Explore, а не традиційний News Feed з постами від друзів і близьких.

Раніше такий експеримент проводили в шести країнах: Шрі-Ланці, Болівії, Словаччини, Сербії, Гватемалі і Камбоджі, – повідомляє liga.net.

Результати тестування виявилися невтішними – поділ двох фідів лише збільшило популярність фейковий новин. Офіційні акаунти і недержавні медіа виявлялися в другорядному фіді і не потрапляли в основну стрічку, поки не оплачували просування. В результаті люди більше покладалися на інформацію, яку ширили друзі і близькі, а ті не завжди турбувалися про факт-чекінг.

Наприклад, у Словаччині, де радикальні націоналісти взяли 10 % на останніх парламентських виборах, неймовірного охоплення набрав давній фейк. Історію про мусульманина, який віддячив чоловіка, який повернув йому гаманець, попередженням про проведення теракту в переддень Різдва, ширили так часто, що місцева поліція навіть виступила з офіційною заявою і закликала не вірити таким публікаціям.

"Звіти показали, що люди були незадоволені тим, що бачили, а наявність двох окремих фідів не допомагає їм в більшому обсязі спілкуватися з друзями та родичами", – заявив глава підрозділу News Feed компанії Facebook.

При цьому Facebook не відмовляється від змін в алгоритмах News Feed, після яких контент від видань буде з'являтися там приблизно на 20 % рідше. Багато користувачів в Україні вже отримали повідомлення про те, що з сьогоднішнього дня пріоритет показу постів від друзів виросте. У компанії пояснюють це "важливістю" подібних публікацій

Надрукувати
мітки:
коментарів