Поділитись:

Чиновники Волинської ОДА не розкрадали держкошти під час зведення фортифікаційних споруд, – прес-служба

П'ятниця, 11 березня 2016, 14:30

У Волинській облдержадміністрації спростували звинувачення щодо причетності посадових осіб адміністрації до привласнення державних коштів під час зведення на території Донецької області фортифікаційних споруд.

Таку інформацію вчора, 10 березня 2016 року поширив департамент захисту економіки Національної поліції України за посередництвом офіційного веб-сайту правоохоронного відомства. У відділі інформаційної політики ОДА наголосили, що викладені факти не відповідають дійсності.

Подаємо текст заяви Волинської облдержадміністрації без змін:

Передусім слід зазначити, що Волинська облдержадміністрація взагалі не будувала оборонні споруди на території Тельманівського та Волноваського р-нів Донецької обл., як зазначено у повідомленні Нацполіції. Відповідні роботи проводили виключно у Володарському р-ні.

Всі роботи, пов'язані зі зведенням фортифікаційних споруд, здійснювали відповідно до проектно-кошторисної документації, розробленої ДП Міністерства оборони України "Центральний проектний інститут" та ДП "НДІ "Проектреконструкція" Волинський філіал, і згідно з укладеними договорами з ТзОВ "Житлобуд-2" і ПАТ "Луцьксантехмонтаж № 536".

Окрім того, фортифікаційні споруди Волинська облдержадміністрація збудувала в терміни, визначені договорами, та вчасно – 14 вересня 2015 року – здала в експлуатацію. Зокрема, 9 листопада 2015-го інженерні споруди передали від облдержадміністрації до Міноборони відповідно до актів прийняття-передачі споруд. Варто додати, що прийняття фортифікаційних споруд на баланс головного оборонного відомства країни відбулося комісією Міноборони України своєчасно та без зауважень. До складу колегіального органу входили фахівці з військового будівництва інженерних споруд та керівництво військових частин. Особисто інспектував хід робіт у травні минулого року Президент України, Головнокомандувач Збройних сил України Петро Порошенко, котрий оглянув один із об'єктів, зведений волинянами, та позитивно оцінив їх роботу.

Аби унеможливити факти фінансових порушень та дотримання будівельних норм і правил, у липні 2015 року Волинська облдержадміністрація з власної ініціативи звернулася до правоохоронних та інспекційних органів із проханням провести вибірковий аудит. За результатами перевірок недоліків не виявили.

Також на виконання доручення Президента України Петра Порошенка та рішень уряду у рамках підвищення обороноздатності країни у березні минулого року було створено обласний оперативний штаб із будівництва інженерних споруд. До складу увійшли представники облдержадміністрації – очолив штаб голова облдержадміністрації Володимир Гунчик, головного управління Державної казначейської служби України в області, правоохоронних органів та служби безпеки, аби впродовж процесу зведення інженерних споруд на сході країни відслідковувати дотримання чинного законодавства, зокрема, й у частині фінансування.

Враховуючи резонанс заяви головного правоохоронного відомства країни, її вплив на формування суспільної думки про дії представників виконавчої гілки влади в регіоні та іміджу Волині загалом, облдержадміністрація звернулася з офіційним листом до керівництва Національної поліції України з проханням детально роз'яснити або ж спростувати викладені у повідомленні факти.

Надрукувати
мітки:
коментарів
15 березня 2024
08:30
10 січня 2024
07 грудня 2023
07 листопада 2023
31 жовтня 2023
18 вересня 2023
20 липня 2023
14 липня 2023
19:32
13 липня 2023
08 червня 2023