Поділитись:

Прокуратура розслідує привласнення 7 мільйонів волинськими фірмами на будівництві фортифікаційних споруд

П'ятниця, 11 березня 2016, 11:40

Замість залізобетонних конструкцій підрядні товариства використали морські металеві контейнери, які значно дешевші.

Проте, в офіційних документах про це на вказали. Про це повідомляє видання Четверта влада з посиланням на Департамент захисту економіки Національної поліції України.

Працівники Управління захисту економіки (УЗЕ) Національної поліції в Донецькій області, проаналізувавши матеріали щодо законності використання бюджетних коштів, встановили факт їх привласнення. Згідно з документами, кошти виділялись на будівництво фортифікаційних споруд на території 3-х районів Донецької області.

Так, встановлено, що на території Володарського, Тельманівського, Волноваського районів комерційні структури проводили будівництво командно-спостережних пунктів та бліндажів.

Договір про проведення цих робіт товариства уклали з одним із управлінь Волинської ОДА.

Згідно з проектно-кошторисною документацією, під час будівництва фортифікаційних споруд повинні були використовувати залізобетонні конструкції. Однак встановили морські металеві контейнери, які значно дешевші.

Незважаючи на це, посадові особи оборонного відомства, одного з управлінь Волинської ОДА та будівельних організацій підписали документи, на підставі яких були виділені бюджетні кошти.

Таким чином, в результаті безпідставного зменшення реальних витрат бюджетних коштів, вказаними посадовими особами привласнено 7 мільйонів гривень.

За цим фактом військова прокуратура Донецького гарнізону відкрила кримінальне провадження за частиною 5 статті 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

В теперішній час проводяться слідчо-оперативні заходи, направлені на встановлення винних осіб та забезпечення відшкодування завданих державі збитків.

Винним загрожує ув'язнення від 7-ми до 12-ти років, а також позбавлення права займати певні посади чи займатися певною діяльністю на час до 3-х років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, у квітні-травні 2015 року Управління капітального будівництва Волинської облдержадміністрації проводило тендери за переговорною процедурою на будівництво фортифікаційних споруд на Донеччині. Тоді по 5 договорів на загальні суми по 11,99 мільйона гривень уклали із ПАТ "Луцьксантехмонтаж № 536" та ТОВ "Житлобуд-2".

Власником ПАТ "Луцьксантехмонтаж №536" є Віктор Чорнуха, який до 2014 року був членом Луцького міськвиконкому, а у 2006–2010 роках – депутатом Волинської облради від ВО "Батьківщина".

Власниками ТОВ "Житлобуд-2" є Леонід і Ольга Стефановичі, Анатолій Дука і Наталія Бохонко. До середини 2012 року 51 % фірми "Житлобуд-2" належало вищезгаданому "Луцьксантехмонтаж №536".

Надрукувати
мітки:
коментарів
22 грудня 2023
08 грудня 2023
25 вересня 2023
03 лютого 2023
06 червня 2022
07 травня 2022
13 січня 2022
22 жовтня 2021
17 січня 2018
14 березня 2016