Поділитись:

На Волині зросла кількість платників податку на пальне

Середа, 28 лютого 2018, 10:12

На території Волинської області станом на 1 січня 2018 року зареєстровано 95 платників акцизного податку з реалізації палива. Це на 17 суб'єктів господарювання більше проти 1 січня 2017 року.

Про це повідомили в управлінні контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів ГУ ДФС у Волинській області.

Суб'єкти господарювання – платники акцизного податку на Волині реалізують пальне у 410 пунктах, зокрема 212 автозаправних станціях та 13 автозаправках і газових АЗС.

Як відзначають в ГУ ДФС у Волинській області, постійний моніторинг фахівців територіальних органів ДФС за ситуацією на ринку реалізації підакцизної продукції покликаний не лише не допустити торгівлю неякісною продукцією, а й повною мірою забезпечити сплату передбачених законом платежів до бюджету.

Оскільки 13 відсотків акцизу з пального сплаченого до держбюджету повертається бюджетам громад, то органи місцевої влади теж повинні опікуватися тим, щоб всі реалізатори палива здійснювали діяльність лише легально, – наголошують в ГУ ДФС у Волинській області.

Зі свого боку фахівці ГУ ДФС у Волинській області з'ясовують стан дотримання вимог закону реалізаторами пального в ході фактичних перевірок. Зокрема, торік під час фактичних перевірок у сфері обігу пального виявлені порушення, зокрема факти продажу пального без реєстрації платником акцизного податку, відповідно застосовано 32,1 тисячі гривень штрафних санкцій.

Отож, щоб уникнути фінансових санкцій, в ГУ ДФС у Волинській області рекомендують всім платникам податків суворо дотримуватися вимог Податкового кодексу України при здійсненні підприємницької діяльності.

Спільні заходи фахівців ДФС, органів місцевої влади та небайдужа позиція споживачів вже мають позитивний ефект для наповнення бюджетів.

Зокрема, підсумки 2017 року та перші місяці нового року свідчать про позитивну тенденцію у надходженні роздрібного акцизу.

Надрукувати
мітки:
коментарів