Поділитись:

Рада спростила ввезення автомобілів в Україну

Вівторок, 27 лютого 2018, 16:31
Рада спростила ввезення автомобілів в Україну

Верховна Рада України ухвалила законопроект, який спростить ввезення та реєстрацію нових і вживаних автомобілів.

За відповідний документ 27 лютого проголосували 235 депутатів. Серед них і волинські нардепи Ігор Гузь, Ігор Лапін, Ірина Констанкевич, Юрій Савчук. Не голосували Сергій Мартиняк і Степан Івахів.

Як інформує "Новое время", чинне законодавство передбачає, що пропуск на митну територію України нових і вживаних автомобілів задля їх першої реєстрації здійснюється за умови їх відповідності екологічним нормам.

У зв'язку з цим для пропуску транспортного засобу на митну територію України громадянину, який має намір ввезти транспортний засіб, потрібно вже мати на руках сертифікат відповідності, який можна отримати тільки на території України.

При цьому перевірка відповідності транспортних засобів екологічним нормам здійснюється двічі: митницями ДФС під час митного оформлення та територіальними органами з надання сервісних послуг МВС при проведенні державної реєстрації.

Документ передбачає усунення складнощів з ввезенням вживаних американських автомобілів, які мають механічні пошкодження, оскільки сертифікат відповідності може бути виданий на такі транспортні засоби тільки після проведення їх переобладнання.

Для усунення цих складнощів законопроектом пропонується скасувати вимогу надавати сертифікат підтвердження відповідності екологічним стандартам під час пропуску транспортних засобів на митну територію України. Зараз така дія є порушенням митних правил.

Сертифікат потрібно буде надати при митному оформленні для вільного обігу на внутрішній митниці.

Надрукувати
мітки:
коментарів