Поділитись:

Україні необхідне швидке економічне зростання, – Івахів

Понеділок, 26 лютого 2018, 15:31
Україні необхідне швидке економічне зростання, – Івахів

Народнй депутат Степан Івахів закликав Верховну Раду згуртуватися заради економічного розвитку країни.

Про це він заявив на погоджувальній раді 26 лютого. Відео опублікували на сторінці депутата у Facebook.

"Сьогодні Україні абсолютно необхідне швидке економічне зростання. Деякі політики переконані, що для цього нам потрібна допомога МВФ, інші впевнені, що вимоги МВФ є шкідливими для країни. Але, думаю, всі погодяться, що справжнім локомотивом економічного зростання в Україні є бізнес. Тому ми маємо створити всі необхідні умови для розвитку бізнесу, бо це призведе до збільшення наповнення бюджету і допоможе нам зменшити залежність від подібних міжнародних фінансових інституцій", – зазначив він.

Зокрема він зауважив, що багато законопроектів, які мають на меті спрощення ведення бізнесу, лежать без розгляду місяцями.

"Сьогодні уряд нам звітує про збільшення експорту. Але цих темпів недостатньо, бо імпорт збільшується ще швидше, і тому в 2017 році ми мали 2,6 мільярда доларів негативного сальдо зовнішньоторговельного балансу. А такого не має бути. Це при тому, що гіперінфляція дала можливість українським експортерам бути конкурентними на зовнішніх ринках та збільшувати надходження до бюджету України від експорту", – розповів Івахів.

Він також додав, що ще одним важливим кроком для стабілізації економіки має бути призначення голови Національного банку України, як й інші вакантні посади.

До того ж, запевнив Івахів, загострює політичні й економічні кризи наближення до виборів. Тому депутат закликає згуртовуватися заради кращого майбутнього України.

Надрукувати
мітки:
коментарів