Поділитись:

Депутати Волиньради вимагають змін законодавства щодо надрокористування

Четвер, 10 березня 2016, 14:11
Депутати Волиньради вимагають змін законодавства щодо надрокористування

Депутати Волиньради звернуться до Кабміну з вимогою переглянути чинне законодавство щодо галузі надрокористування.

Структура і організація управління надрами в державі себе вичерпала, – прозвучала заява під час позачергового засідання сесії Волиньради 10 березня.

Відтак Василь Столяр зачитав звернення депутатів Волинської обласної ради до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо внесення змін до чинного законодавства України в галузі надрокористування.

У зверненні депутати зазначають, що розвитку галузі надрокористування перешкоджає заплутане правове регулювання у цій галузі, складна процедура отримання суб'єктами господарювання спеціальних дозволів та ціла низка погоджень.

"Оскільки назріла необхідність внесення якісних змін в закони, що регулюють гірничі відносини в державі, депутати Волиньради вважають за необхідне внести зміни в Кодекс України про надра та передати повноваження із надання спеціальних дозволів на користування надрами з метою геологічного вивчення та розробки корисних копалин місцевого значення обласним радам", – сказано у документі.

Депутати підтримали це звернення.

Нагадаємо, пропозицію передати повноваження на використання надр обласним радам обговорювали на комісії Волинської облради з питань екології, раціонального використання природних ресурсів 7 березня.

Надрукувати
мітки:
коментарів
23 квітня 2024
20 квітня 2024
09:09
19 квітня 2024