"Батьківські" ради хочуть Multiboard у всі школи Луцька (фото)

Вівторок, 20 лютого 2018, 20:33

Голови піклувальних рад луцьких шкіл просять місцеву владу передбачити кошти для закупівлі сучасних інтерактивних панелей "Multiboard".

Свої підписи під зверненням до голови "бюджетної" комісії Луцькради вони залишили у вівторок, 20 лютого.

За попередніми підрахунками, для реалізації ініціативи необхідно 3 мільйони 705 тисяч гривень. Вартість однієї інтерактивної панелі коливається в діапазоні 125-135 тисяч гривень (перший Multiboard на Волині засновник ГРОМАДЯНСЬКОГО РУХУ "СВІДОМІ" Андрій Покровський купив за власні гроші та подарував Луцькій спеціалізованій школі №1). Для цього депутат Луцької міської ради Андрій Покровський запропонував внести зміни до Комплексної програми розвитку освіти міста на 2018-2020 роки та передбачити необхідні кошти.

Співзасновник ГР "СВІДОМІ" Павло Павлюк зазначив, що одним із етапів реалізації ініціативи "Мультиборд у кожній школі" стала зустріч із батьківськими комітетами навчальних закладів.

Співзасновник ГР «СВІДОМІ» Павло Павлюк

"Наша ціль – показати, як це все працює. Пояснити батькам, що такі інновації у школах – це вимога 21 століття", – сказав він.

Голова піклувальної ради школи №24 Сергій Антонюк "освітню" ініціативу Покровського підтримує та вважає, що вона повинна бути реалізована якнайшвидше.

Голова піклувальної ради школи №24 Сергій Антонюк

"Завдяки таким технологіям діти зможуть набагато краще засвоювати навчальний матеріал. У Польщі інтерактивні дошки використовують упродовж кількох років. Я чув лише позитивні відгуки. Мультиборди стануть справжньою знахідкою для наших шкіл", – підкреслив чоловік.

"Андрій Володимирович (Андрій Покровський - "К".) перший MultiBoard купив за власні кошти. Таким кроком він намагається дати старт позитивним змінам", – зауважив ще під час презентації мультиборду співзасновник ГР "СВІДОМІ" Тарас Шкітер.

Директор Луцької спеціалізованої школи №1 Андрій Киця вважає, що їхній школі пощастило отримати інтерактивну панель у подарунок, оскільки вона робить навчальний процес значно захопливішим та ефективнішим.

Директор Луцької спеціалізованої школи №1 Андрій Киця

"Завдяки цій технології ми можемо побачити та навіть відчути ті речі, про які раніше могли лише прочитати у книжках. Я вважаю, що за такими речами – майбутнє нашої освіти", – зазначив Киця.

Своєю чергою, вчителька інформатики у школі №1 Наталія Корнійчук зауважила, що, працюючи з мультибордом, виграють не лише діти, але й вчителі, оскільки це дозволяє не лише в цікавій та креативній формі подавати навчальний матеріал, але й розвиватися та рухатися в ногу з часом.

Вчителька інформатики у школі №1 Наталія Корнійчук

"Вчителі доволі швидко оволодівають інтерактивною панеллю. Вони постійно з нею працюють та відкривають щось нове. Це дуже добре", – резюмувала вона.

До слова, вже завтра, 21 лютого, "бюджетна" комісія Луцькради розглядатиме запропоновані Андрієм Покровським зміни до Комплексної програми розвитку освіти міста на 2018-2020 роки.