Поділитись:

Ринок у Луцьку чекають зміни

Вівторок, 20 лютого 2018, 12:20
Ринок у Луцьку чекають зміни

Центральному ринку Луцька підшуковують нову землю, а території навколо Луцького замку – концепцію розвитку. Власне, в якому вигляді залишиться ринок і чи залишиться узагалі і має вирішити концепція.

Перше засідання робочої групи щодо розробки концепції розвитку території навколо Луцького замку, що охоплює і площу Центрального ринку, відбулося 20 лютого.
Як відомо, міська рада не погодила продовження оренди на частині території ринку. Тож нині думають, на яку територію змогли би переїхати працювати підприємці та що робити із землею. Зі слів радника міського голови Ігоря Поліщука нині в обговоренні три варіанти, куди можуть переїхати підприємці, однак поки що він їх не назвав. Зміни очікують і щодо решти території, адже вже за кілька місяців розглядатимуть питання щодо продовження терміну оренди землі.

Нині у міській раді мають визначитися, хто розроблятиме концепцію розвитку території та яким чином будуть збирати ініціативи громадян щодо майбутнього цього простору. Відповідно після розробки концепції оголосять конкурс на розробку архітектурного рішення. Чекають пропозицій і щодо транспортної розв'язки цієї території.

Ігор Дильов, що представляє асоціацію малого та середнього бізнесу "Бізнес-Волинь" та підприємців на ринку, зауважив, що підприємці готові змінювати вид діяльності, якщо буде вирішено, що там має бути торгівля сувенірною продукцією чи народними промислами. Однак голова Волинської організації Національної спілки художників України Володимир Марчук засумнівався, що таких промислів нині вдосталь, аби привабити туриста.

Архітектори ж висловлювалися, що варто розглядати концепцію не лише територією замку, а й Старого міста, проспекту Волі, центральної частини.
Присутній на обговоренні депутат міськради Павло Данильчук зазначив, що зміна території не повинна обмежуватися ринком, є потреба перенести й підстанцію. Такі плани у "Волиньобленерго", зі слів першого заступника міського голови Григорія Недопада, є.

За підсумком засідання групи вирішили, аби до 31 березня збирати пропозиції щодо концепції зміни території. Їх прийматиме архітектурне управління. Надалі представлять для громадського обговорення напрацьовану концепцію.

Надрукувати
мітки:
коментарів