Поділитись:

Волинян обурює діяльність білоруської спецтехніки на кордоні

Четвер, 10 березня 2016, 12:09

Білоруси підігнали спецтехніку до кордону, аби розширювати Жирівський канал.

Більше того, вже зробили перехід для машин через канаву на територію, яку нещодавно охороняли українські прикордонники та вважали своєю землею. Як наслідок, місцеве населення незадоволене тим, що процес демаркації відбирає у них частину земель й готові зі зброєю виходити на охорону кордону, – повідомляє ІА Волинські Новини.

Нагадаємо, що раніше Україна та Білорусь розпочали процес демаркації кордону. Втім, визначення кордону на місці відбулося з порушенням, зокрема іноземці незаконно вирізували український ліс, що викликало невдоволення волинських селян. Тоді місцеві мешканці виступили проти того, щоб білоруси продовжували свої роботи й наголосили, що спалять машини, якщо до них не дослухаються. Й роботи таки припинили.

Втім, розповідає депутат Любешівської райради Михайло Кирилюк, що на кордоні знову стоїть техніка білорусів, а місцеві готові братися за зброю.

"Вони підігнали техніку так близько, аж до самого переходу на кордоні, що з української сторони видно номери на білоруських машинах. А для того, аби переганяти техніку, вони зробили міст через канаву", – каже депутат.

"Із цього приводу все місцеве населення дуже обурилося. Я говорив з мисливцями й вони кажуть, що коли на українській території почнуть роботи, то вони готові братися за рушниці й іти захищати кордон", - наголосив Кирилюк.

Надрукувати
мітки:
коментарів