Торік волиняни заробили більше 63 мільйонів

Четвер, 15 лютого 2018, 16:03

На Волині 1021 громадянин задекларував 63 мільйони 624 тисячі гривень доходів за 2017 рік.

Із загальної кількості декларантів 318 громадян визначили до сплати 1 мільйон гривень ПДФО та 242 тисячі гривень військового збору, – повідомляє відділ організації роботи ГУ ДФС у Волинській області.

"Практика свідомого та відповідального декларування доходів та, відповідно, сплати податків, що давно утвердилася в європейських країнах, у нас проходить процес становлення. Тому дякуємо кожному, хто декларуючи доходи, робить свій індивідуальний внесок в добробут держави", - зазначає в.о начальника ГУ ДФС у Волинській області Віталій Чуй.

Зі слів в.о начальника ГУ ДФС у Волинській області Віталія Чуя, економічний успіх європейських країн був би неможливий без усвідомленням кожним громадянином важливості чесного декларування доходів.

Тож в ГУ ДФС у Волинській області нагадують: громадянам, котрі у 2017 році отримали доходи, з яких не сплачено податки, варто обов'язково спланувати візит до податкової інспекції до 1 травня 2018 року з тим, щоб виконати конституційний обов'язок – подати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи.

До речі, цього року така декларація подається за оновленою формою, яку можна отримати у фахівців Центрів обслуговування платників.

У ДФС звертають увагу, що до доходів, які відповідно до законодавчих вимог підлягають обов'язковому декларуванню, належать:

  • доходи, з яких при нарахуванні або виплаті ПДФО не утримувався;
  • доходи від особи, яка не є податковим агентом (в тому числі від здачі в оренду власного рухомого чи нерухомого майна, продажу власного майна, продажу власної сільгосппродукції фізичним особам, тощо);
  • спадок від осіб, які не є членами сім'ї першого та другого ступеня споріднення, та подарунки від осіб, які не є членами сім'ї першого ступеня споріднення;
  • доходи від продажу інвестиційних активів;
  • іноземні доходи..