Поділитись:

Держстат зафіскував дефляцію на споживчому ринку в лютому

Середа, 09 березня 2016, 17:08
Держстат зафіскував дефляцію на споживчому ринку в лютому

Ціни на споживчому ринку України в лютому 2016 року порівняно з попереднім місяцем знизилися на 0,4 %, з початку року – зросли на 0,5 %.

У повідомленні Державної служби статистики наголошується, що на споживчому ринку в лютому ціни на продукти харчування та безалкогольні напої знизилися на 0,7 %. Про це пише видання Економічна правда.

"Найбільше подешевшали яйця – на 24,4 %. На 2,5–0,7 % знизилися ціни на сало, фрукти, м'ясо та м'ясопродукти, рис. Водночас (на 2,7–1,2%) подорожчали продукти переробки зернових, масло, молоко та молочні продукти, маргарин", – сказано у повідомленні.

Крім того, ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби знизилися на 1,3 %, що пов'язано зі здешевленням тютюнових виробів на 3 %. У той же час ціни на алкогольні напої зросли на 1,1 %.

"Зростання цін на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 0,3 % відбулося в основному за рахунок підвищення тарифів на каналізацію (на 2,2 %), водопостачання (на 1,9 %), плати за оренду житла (на 1 %)", – наголосили у Держстаті.

"Ціни на транспорт у цілому не змінилися. При цьому паливо та мастила подешевшали на 1 %, автомобілі та авіаційні послуги подорожчали на 4,2 % та 3,8 % відповідно", – повідомляє прес-служба.

Надрукувати
мітки:
коментарів