Що у Facebook говорять про депортацію Саакашвілі

Вівторок, 13 лютого 2018, 09:45

Учора, 12 лютого, у київському ресторані "Сулугуні" затримали Михайла Саакашвілі. Така спроба вже друга.

Операцію організували працівники Держприкордонслужби, і це для Генеральної прокуратури стало несподіванкою. Що говорять у Facebook про такі дії і як до цього ставляться – "Конкурент" зібрав думки докупи.

Валерій Пельц, керівник громадської організації "Volfest":

"Тепер поляки будуть знати, як приймати антибандерівські закони"

Ілля Токаренко, громадський активіст:

"Сьогодні я розкрив ЗРАДУ. Саакашвілі з Європи везе макарони, дешевий алкоголь з дютіка, консерви тунця. Його зустрічає тут натовп і незамєтно з баулами протягує на територію України. Все це продається в Маріїнському парку. Потім, вступивши у злочинний зговір з міністром юстиції та начальником міграційної служби, Саакашвілі за державний кошт саджають в літак і відправляють знов у Польшу за черговою партією. А нам тут лапшу вішають".

Віктор Грисюк, голова ГО "Принцип":

"Секунда політичного гумору: у відповідь на прийняття польською владою "антибандерівського" закону українська сторона депортувала до Польщі екс-голову Одеської ОДА М. Саакашвілі".

Володимир Данилюк, заслужений журналіст України, головний редактор "Волинської газети" та заступник голови облорганізації НСЖУ:

"Україна. Київ. Грузинський ресторан. Українські прикордонники затримують громадянина. Кричать російською: "Лежать!", "На пол!", "С..ка!", "Бл...дь!". Потім їдуть. Одного "героя" з числа своїх забули. Він доганяє бус із криком "Стой!!!". Двері відкриваються, його підбирають. І це не кіно".

Василь Рябчук, радник Прем'єр-міністра України:

"Головне, щоб запальний Міхо у Польщі раптово про Бандеру не згадав. Бо тоді хтозна, як повернеться".

Сергій Адамчук, очільник "Руху нових сил" на Волині:

"Чергове цинічне знущання над правами і свободами людини в Україні показало абсолютно неспроможність української влади вести відкриту дискусія з політичними опонентами. І це 2018 рік. Четвертий рік після Майдану Гідності. Замість того, щоб виходити на перші економічні результати, в країні відбувається фізична зачистка опозиційних політиків. Так зробили з політиком світового масштабу, якого діючий гарант запросив проводити реформи в Україні. Невідомі в масках увірвалися в ресторан, який веде абсолютно законну діяльність, переполошили відвідувачів, зхопили лідера опозиції і вже за годину чартерним рейсом (літак належить офшорній компанії Порошенка) доставили до Варшави. Які ж методи розправ будуть зі звичайними громадянами, які мають іншу думку? Навряд хтось буде витрачатися на дорогі літаки. Наразі в нас один шлях – відставка Порошенка і перезавантаження всієї владної вертикалі шляхом проведення демократичних виборів".

Роман Комиза, співзасновник і голова ради Center for Economic Integration and Sustainable Development:

"Шановний Ілон Маск!

Негайно поверніть на Землю Tesla Roadster темно-вишневого кольору, який за допомогою багаторазової ракеті-носія Falcon Heavy, очолюваної вами компанї SpaceX, 06 лютого 2018 року було виведено на геліоцениоічну орбіту та який в цей час наближається до поясу астероїдів між орбітами Юпітера і Марса. За кермом цього електромобіля у скафандрі "космічної людини" повинна була сидіти інша особа (особа без громадянства)...

Державна прикордонна служба України"