Вода із Шацьких озер придатна для лікування, – дослідження

Понеділок, 12 лютого 2018, 09:15

Відбувся перший етап роботи з оголошення зони Шацьких озер курортом державного значення. Він називається "Виявлення природних лікувальних ресурсів на території рекреаційної зони Шацьких озер і їх прогнозна оцінка".

Про це інформує Район.Шацьк.

Заходи щодо виявлення цих ресурсів здійснював Одеський інститут курортології. Об'єктами дослідження стали такі природні лікувальні ресурси: вода свердловини №6 у санаторії "Лісова пісня" та відклади озер Світязь, Пулемецьке, Пісочне, Прибич та інших. Крім того, здійснено санітарно-гігієнічну оцінку відповідності стану санаторію "Лісова пісня" і пансіонату "Шацькі озера" вимогам нормативних документів.

До речі, результати перших досліджень обнадійливі: підземні води свердловини мають високу мінералізацію і можуть використовуватися у санаторно-курортній практиці. Донні поклади озер також є придатними для використання в лікуванні та оздоровленні.

Наступним етапом стануть дослідження, результати яких визначать, як ті чи інші ресурси застосовувати на практиці. Вартуватимуть такі роботи біля 2 млн.грн.