У Шацькому національному парку може бути мисливське господарство

Середа, 09 березня 2016, 15:23

На території Шацького національного природного парку хочуть вести мисливське господарство.

Так, під час засідання постійної комісії з питань екології, раціонального використання природних ресурсів Волиньради 4 березня було підтримано проект рішення "Про надання мисливських угідь у користування громадській організації "СТО-ХОДІВ", – повідомили у прес-службі Волинської обласної ради.

Засновниками цієї громадської організації, яка зареєстрована в селі Піщане Камінь-Каширського району, є Федік Степан Іванович (керівник ГО), Коширець Іван Володимирович і Тарнопольський Олександр Володимирович.

Щоправда комісія внесла поправки до цього документу, які погоджені з громадською організацією "СТО-ХОДІВ". Йдеться про не значні зміни меж території угідь, бо в першочерговому варіанті вказувалася частина території, яка вже надана в користування іншій організації.

Сесії також рекомендовано підтримати проект "Про надання мисливських угідь у користування ДП "Мисливське господарство "Звірівське". Згідно з контрактом керівником підприємства з лютого 2016 року є Сергій Володимирович Байцим.

Комісія погодилася і на ведення мисливського господарства на території Шацького природного національного парку, підтримавши відповідний проект рішення.

Депутат Борис Бабічук поставився до документу насторожено, однак йому та іншим присутнім на комісї пояснили, що не йдеться про дозволи на полювання, які апріорі заборонені не те що в національних природних парках, а й на території ПЗФ.

Директор Шацького НПП Володимир Захарко розповів, що ведення мисливського господарства передбачатиме лише догляд за тваринами і забезпечення їм належних умов.