Поділитись:

Розенко назвав умови для повної монетизації субсидій

П'ятниця, 09 лютого 2018, 10:56

Перехід до повної монетизації субсидій можливий за умови запуску сучасної системи обліку послуг комунальників.

Про це заявив Віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко, – повідомляє "Урядовий портал".

"Думаю, ми прийдемо до повної монетизації субсидій. Але це залежить не від соціального блоку Уряду, для цього потрібна сучасна система обліку послуг комунальників. А зараз тільки у 80 % багатоквартирних будинків є лічильники тепла, я вже мовчу про індивідуальні лічильники в кожній квартирі. У решти – оплата розраховується за нормативами. Для монетизації субсидій це неприпустимо, оскільки призведе до витрачання зайвих державних коштів, махінацій і приписок", – сказав він.

Віце-прем'єр-міністр також нагадав, що і в 2017 році був зроблений перший крок на шляху до повної монетизації субсидій.

"Про це протягом 15 років багато говорили, але тільки наш Уряд першим у 2017 році провів експеримент із монетизації субсидій: 1 млн 400 тис. сімей отримали "живі" гроші за економію газу й електроенергії", – зазначив він.

Віце-прем'єр-міністр також підкреслив, що будь-які розмови про те, що субсидії будуть відбирати – байки.

"Скільки критикували систему субсидій спочатку! Але в опалювальному сезоні 2017-2018 рр. всі самі переконалися: в управліннях соцзахисту черг немає, і вже понад 7 млн сімей отримують субсидії. І мало хто пам'ятає, що ще три роки тому субсидії потрібно було переоформляти кожні півроку, з купою паперів. Зараз все робиться швидко, чітко, в автоматичному режимі", – наголосив Павло Розенко.

Надрукувати
мітки:
коментарів