Поділитись:

Google запатентував книгу із технологією доповненої реальності

Середа, 09 березня 2016, 11:55

Компанія Google запатентувала пристрій, схожий ззовні на гамбургер, який робить звичайну паперову книгу інтерактивною.

Книги з доповненою реальністю, яка дозволяє оживати історіям на сторінках, вже перестали бути новинкою на ринку. Однак для створення "живої" книги потрібен гаджет. Наприклад, у розробці BooksARalive у процесі беруть участь паперова книга і планшет, – пише Naked Science.

Додатки сканують будь-яку ілюстрацію книги і за допомогою гаджетів передають додатковий контент: об'ємне зображення, тривимірну анімацію або звук.

Як пояснює TechXplore, нова технологія Google, яка перетворює реальну книгу в віртуальну розвагу, обійдеться без смартфонів і планшетів. Їх функції виконає прилад, що зовні нагадує гамбургер.

Він розміщується між сторінками звичайної книги і в процесі читання "оживляє" зображення в ній і доповнює їх новими деталями, реагуючи на маніпуляції людини, що читає.

Нагадаємо, схожу технологію в минулому році запатентувала корпорація Microsoft. Йдеться про електронну книгу з функцією голосового відтворення тексту і інтерактивними картинками. Тобто така e-book буде сама читати вашій дитині казки на ніч, а при проголошенні фрази: "...І тут з'явився дракон" – в ній буде оживати анімована картинка з цим самим драконом.

Довідка: технологія доповненої реальності (англ. augmented reality, AR) – доповнення реальності будь-якими віртуальними елементами; складова частина змішаної реальності (англ. mixed reality), до якої також входить "доповнена віртуальність" (коли реальні об'єкти інтегруються у віртуальне середовище).

Надрукувати
мітки:
коментарів