Поділитись:

Шкільні батьківські комітети переходять на інший рівень

Середа, 07 лютого 2018, 11:55
Шкільні батьківські комітети переходять на інший рівень

Кілька днів тому у засобах масової інформації з'явилася інформація про заборону батьківських комітетів в школах. Однак цю інформацію Міністерство освіти і науки спростувало. Батьківські комітети не скасували, наказом міністерства від 21 грудня 2017 року відмінили типове положення про батьківські комітети в закладах освіти.

Що ж змінилося насправді? Про це інформує ПАТ НСТУ ВРД.

Ольга Шарута – мама двох школярок. Вже 9 років вона є членом батьківського комітету в класі, де навчається старша донька. Мама дівчаток каже: виконує відповідальну місію для школи та сім'ї.

"Якщо батьки є активними, якщо мають можливість долучатися, то ніхто краще батьків добро не зробить", – переконана Ольга Шарута.

Оксана Хаймик уже 7 років очолює батьківський комітет луцької гімназії. Розповідає, що недофінансування школи з боку держави лягає на плечі батьків. Але звіт про витрату коштів у їх навчальному закладі є прозорим. Це може відстежити кожен, зайшовши на сайт гімназії.

Зі слів Оксани Хаймик, батьківські комітети не забороняються, а переходять на інший рівень і матимуть більше прав контролювати і допомагати школі.

Вчителі переконані, що батьківські комітети – це важлива ланка роботи не лише в плані спонсорської допомоги, а й в організації навчально-виховного процесу.

В управлінні освіти Луцької міської ради, запевнили, що ні в Міністерстві освіти, ні на місцевому рівні таке поняття як батьківське самоврядування ніхто не скасовував. Як воно функціонуватиме у навчальному закладі – винятково справа батьків, каже начальник міського управління освіти Зіновія Лещенко.

"Як коментує Гриневич, цей документ носить рекомендаційний характер. Так як і документ старого законодавства теж носив рекомендаційний характер. Тому це на розгляд батьків – чи це будуть батьківські комітети, чи об'єднання, які по-іншому називатимуться", – додала вона.

Торік за кошти місцевого бюджету для навчальних закладів Луцька придбали миючі та засоби гігієни. Керівник міського управління освіти розповідає, що кошти на це передбачено і у 2018-му. Тож збирати із родин гроші хоча би на ці потреби батьківським комітетам вже не доведеться.

Надрукувати
мітки:
коментарів