Поділитись:

Протестувальники на "євробляхах" порушували Правила дорожнього руху

Понеділок, 05 лютого 2018, 12:33

Учора, 4 лютого, відбулася всеукраїнська акція за доступне розмитнення авто.

Долучилися до акції і волиняни. Зокрема, як повідомляють у фейсбук-спільноті, крім учасників ГО "Авто Євро Сила Волинь", до автопростесту долучилися волиняни на єврономерах і машинах з українською реєстрацією. Всього, за різними даними, автоколона налічувала від 200 до 300 автівок. У ГО зауважили, що це величезна кількість, як для Луцька, і рекордна за час існування організації.

Крім того, учасники зауважили, що акцію здійснити було важко через погоду і те, що поліція з об'єктивних причин не надала обіцяного супроводу. Учасники автопробігу мусили самі регулювати рух на дорогах, щоб не допустити дорожньо-транспортних пригод.

Колона проїхала від "Епіцентру" (Липини) основними вулицями міста. Автопробіг завершився невеликим мітингом під ОДА.

"Ми запросили до діалогу волинських чиновників та представників ДФС, але жоден із них, на жаль, не з'явився, очевидно, не повважав за потрібне поспілкуватись із громадою. Тим не менш, акція вдалась, і результатами ми задоволені", – йдеться у повідомленні.

У соцмережах почали скаржитися на те, що протестувальники порушують Правила дорожнього руху.

Прес-секретар Патрульної поліції Волинської області Ольга Бузулук розповіла, що, інформуючи про акцію, організація взяла на себе відповідальність за дотримання громадського порядку всіма учасниками на маршруті автопробігу.

"Супроводження автомобілями поліції здійснюється відповідно до наказу МВС "Про затвердження Інструкції з питань супроводження транспортних засобів спеціалізованими автомобілями Національної поліції і забезпечення безпеки дорожнього руху під час його здійснення". З об'єктивних причин, ми не мали можливості забезпечити супровід автоколони, оскільки екіпажі були зайняті обслуговуваннями викликів зі служби 102 та оформленням кількох дорожньо-транспортних пригод одночасно. Але це не означає, що учасники пробігу мали право порушувати Правила дорожнього руху та створювати незручності іншим водіям. Разом з тим, екіпажі здійснювали охорону публічної безпеки під час акції", – зазначила вона.

Надрукувати
мітки:
коментарів