Кожен другий випадок раку можна попередити, – волинські онкологи

Понеділок, 05 лютого 2018, 12:25

За статистикою щогодини від раку помирає 10 людей, кожен п'ятдесятий українець страждає від онкологічних захворювань, повідомив заступник начальника управління охорони здоров'я облдержадміністрації Валерій Руцький.

Як інформують у Волинському обласному управлінні охорони здоров'я, ризик захворіти на рак впродовж життя в Україні має кожен 3-4 чоловік та кожна 5-6 жінка. Проте рак – не завжди вирок, кожен другий випадок захворювання можна попередити і навіть вилікувати. Необхідно лише регулярно проходити обстеження, навіть коли людина почуваєтеся добре, оскільки онкозахворювання, виявлене на ранніх стадіях, майже в 100% випадків гарантує одужання.

Головний лікар онкодиспансеру Юрій Малімон розповів, що на Волині у 2017 році зареєстрували 2720 випадків вперше діагностованого раку, а це – 7 випадків щоденно.

В п'ятірку найпоширеніших захворювань всього населення області за 2017 рік входять злоякісні новоутворення органів травлення, не меланомні злоякісні новоутворення шкіри, злоякісні новоутворення жіночих статевих органів, органів дихання та молочної залози.