Поділитись:

Волинських бізнесменів кличуть на стажування до Німеччини

Вівторок, 08 березня 2016, 18:05

Волинським підприємцям пора відкинути геть думку про власну меншовартість і впевненіше рухатися вперед.

Саме про це розповіли під час зустрічі з представниками неурядової організації GIZ у приміщенні Волинської торгово-промислової палати, – пише видання Волинська газета.

Щоб відібрати претендентів для поїздки у Німеччину з метою обміну досвідом, навчання та розвитку подальшої співпраці, на Волинь прибула керівник проектного офісу програми "Fit for partnership with Gеrmаny" Світлана Степащенко.

Під час зустрічі вона повідомила: це – шанс для багатьох підприємців значно підняти власний рівень, знайшовши партнерів у Німеччині.

Пані Світлана зазначає, що програма "Fit for partnership with Gеrmаny" для підприємств з експортно-імпортним потенціалом, які готові до співпраці з Німеччиною, діє в рамках двостороннього співробітництва між урядами України та ФРН, зокрема – Міністерством економічного розвитку і торгівлі України та німецьким Товариством з міжнародного співробітництва GIZ GmbH за дорученням Федерального міністерства економіки й енергетики.

У GIZ – чималий досвід, адже працює у 130 країнах світу, організація вже має 17 000 співробітників. Працюють з 2001 року, і зокрема минулоріч стажування у Німеччині пройшли 112 українських менеджерів.

"Німці розраховують на довготермінову співпрацю. Вони розглядають Україну як потенційного партнера з двосторонньою вигодою. Але водночас дуже обережно ставляться до питання грошей, адже завжди хочуть стовідсотково знати, що їхня інвестиція – у надійних руках. Тому нерідко дуже важко домовитися з ними про співпрацю, не знаючи, як правильно це зробити. Бо ж часто із німцями, японцями, мексиканцями ми, через незнання, ведемо розмову по-українськи", – пояснила важливість такого стажування Світлана Степащенко.

Щоб стати учасником програми, потрібно зайти на сайт і ознайомитися із вимогами у рубриці "Інформація для кандидатів на стажування".

Якщо відповідаєте критеріям, заповнюєте заявку. Також можна звернутися за консультаціями до фахівців ВТПП.

Що важливо, поїздку повністю оплачує німецька сторона.

Надрукувати
мітки:
коментарів