Поділитись:

В Україні змінили порядок валютних операцій банків

П'ятниця, 02 лютого 2018, 18:21

Національний банк України осучаснив порядок здійснення операцій за гарантіями в національній та іноземних валютах.

Про це повідомляє прес-служба НБУ.

Новаціями положення є:

  • зменшення кількості паперових документів, які використовуються при оформленні уповноваженими банками та їх клієнтами операцій за гарантіями в національній та іноземних валютах;
  • використання електронних документів на всіх етапах здійснення уповноваженими банками та їх клієнтами операцій за гарантіями в національній та іноземних валютах;
  • зменшення кількості формальних інструкцій у порядку роботи з гарантіями;
  • адаптація порядку здійснення банками операцій за гарантіями в національній та іноземних валютах до сучасної міжнародної практики здійснення операцій за гарантіями.
  • дотримання банками, які надають гарантії як забезпечення тендерної пропозиції відповідно до Закону України "Про публічні закупівлі", вимог до забезпечення тендерної пропозиції, установлених нормативно-правовим актом центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері публічних закупівель.

Норми положення поширюються на усі банки – резиденти України, які беруть участь у здійсненні таких операцій. Нагадаємо, що гарантія є одним із видів забезпечення виконання зобов'язання. За гарантією банк-гарант гарантує перед кредитором виконання боржником свого зобов'язання.

Постанова набирає чинності з 3 лютого 2018, крім норми про виконання вимог до забезпечення тендерної пропозиції.

Надрукувати
мітки:
коментарів